Policia i Mossos finalitzen amb èxit l’educació viària a les escoles

12 Mai 2016

Maria Argiles i Ana Romero maig 16A finals d’abril van finalitzar les classes sobre educació viària que Mossos i Policia Local porten a terme cada any a les escoles vilanovines. Escolars del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata han participat en aquestes classes de mobilitat segura que serveixen per alertar-los dels perills que es poden trobar al carrer i sobretot, aprendre com evitar-los.

L’agent Ana Romero, responsable d’impartir les classes juntament amb la mosso Maria Argilés Bellet, explica la importància d’impartir aquesta educació viària als escolars i sobretot assenyalava la tasca que els mateixos infants fan a l’hora de sensibilitzar els seus pares, convertint-se ells també en vigilants i vetlladors de les normes bàsiques de seguretat.

Més de 700 alumnes vilanovins han rebut explicacions bàsiques sobre com comportar-se al carrer, ja sigui com a vianants, conductors o passatgers d’algun tipus de vehicle. Explicacions que s’adeqüen a l’edat de cada grup; des dels més petits, els pàrvuls, als quals “s’acosta la figura del policia com a servidor públic a qui no han de tenir por, i per contra poden tenir de referència per demanar ajuda si no necessiten”, fins els més grans que treballen continguts diversos sobre mobilitat segura: senyalització, elements de seguretat, conducció…

Les dues agents policials treballen amb els nens aspectes diversos sobre els riscos que podem trobar quan anem per la via, ja sigui caminant, amb bicicleta o qualsevol mitjà de transport. També informen sobre el sistema de retenció infantil, els sistemes de protecció quan es va en bicicleta, patinet… i el comportament en cas de jugar a prop de la carretera.


Els consells i advertiments tenen una bona acollida per part dels alumnes i els professors dels centres escolars, segons afirmen des del cos policial.


L’inspector en cap, Marc Peña, ha tornat a insistir en la necessitat fonamental de l’educació viària a totes les edats, per la qual cosa afirma que “seria convenient la creació d’una assignatura sobre la matèria i que fos impartida a tots els cursos i edats a l’educació obligatòria”.

Segons Peña pràcticament des de l’any 1989 la Policia Local vilanovina porta a terme aquestes classes d’educació viària a les escoles. Tot i que en aquests 27 anys reconeix que hi ha hagut també alguns cursos d’interrupció, darrerament la continuïtat està demostrada i segons l’inspector l’aposta per aquesta actuació ha donat molt bon resultat; “la prova és que s’han reduït de manera molt significativa els accidents greus al municipi”.

Educació viària 2016 (6)


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by