Propostes per reforçar la memòria i treballar la creativitat de la gent gran

13 Gen 2014

Casal Gent Gran 2013 renovacio façana

Realitzar gimnàstica mental és un bon hàbit a qualsevol edat, però sobretot és imprescindible entre la gent gran a fi de conservar les capacitats intel·lectuals i reforçar la memòria i, en conseqüència, per gaudir d’un major benestar personal. I és que la memòria és com un múscul que cal entrenar per mantenir-lo en forma. Gràcies als Plans de Treball als Barris, emmarcat en el projecte de la Llei de Barris de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, s’ha tirat endavant un nou ventall d’activitats per a aquest col·lectiu i per aconseguir que les persones grans gaudeixin d’un envelliment més actiu.

Una de les incorporacions d’aquests Plans de Treball als Barris ha estat la d’una dinamitzadora per al Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí que desenvoluparà diferents accions emmarcades al projecte “Posa’t en marxa”. Una de les primeres accions seran aquests tallers per reforçar la memòria. De moment s’han plantejat dos grups: un per a mantenir la memòria i l’altre dirigit a persones que ja tenen dificultats per a recordar coses o retenir informació. D’altra banda, s’ha programat també un taller de manualitats, en aquest cas obert no només a la gent gran, sinó també a persones que es trobin a l’atur o siguin pensionistes.

Encara no s’ha decidit l’horari dels cursos, que dependrà del nombre de participants i de les preferències del grup. Això sí, es faran els matins. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al Casal, al telèfon 93 804 40 54 o bé personalment en horari de dos quarts de 10 del matí a 1 del migdia o bé de 3 a 7 de la tarda.

La dinamitzadora del casal es diu Glòria Claudio i durant sis mesos vetllarà perquè les persones grans s’ho passin bé de manera saludable i profitosa per a la seva salut física i mental amb diversió, cultura i formació.