PxC Vilanova del Camí recollirà signatures per demanar més seguretat

24 Set 2013

Sergi BalcellsPlataforma per Catalunya a Vilanova del Camí ha anunciat una campanya de recollida de signatures per demanar més seguretat al municipi. En el passat ple ordinari un dels focus centrals del debat va ser la polèmica generada a conseqüència de l’última baralla a la Plaça Picasso. Plataforma ha decidit emprendre una campanya, a partir de l’11 d’octubre per tal d’aconseguir segons afirmen des del grup municipal que l’Ajuntament comenci a ser conscient del problema d’inseguretat ciutadana d’aquesta plaça i d’altres, com la plaça Claramunt o de la Lluna.

El regidor Sergi Balcells manifesta que “necessiten el pes de la gent del poble  per tal de que tots els grups polítics se n’adonin d’aquest problema i sobretot el govern, que ignora amb supèrbia una gran problemàtica”, afirma Balcells qui també creu que l’equip de govern va mostrar “ineptitud” en reiterar que a la Plaça Picasso “no hi havia cap tipus d’inseguretat i que no s’havia de crear cap alarma social”. Balcells considera que cal posar-hi solucions i que és això el que pretenen des de PxC amb aquesta acció, ja que “molts veïns del poble estan preocupats pel que passa habitualment a la plaça” i han rebut nombroses queixes, arrel de la greu baralla del passat agost.

En l’apartat de precs i preguntes, un ciutadà del poble d’origen marroquí va fer unes preguntes al regidor de PxC. Sergi Balcells va contestar-li dient que “el col·lectiu marroquí té molts partits que els recolzen” afegint que “vosaltres els marroquins hauríeu de ser els primers compromesos en demostrar que no esteu portant problemes” i va deixar molt clar que “no m’invento  res respecte les baralles, i que sóc el primer interessat a conèixer els autos policials sobre aquest tema i sobretot defensar als vilanovins”.

PxC troba sorprenent l’aprovació de la moció pel dret a decidir

Plataforma per Catalunya afirma que un altre punt sensible del ple va ser la moció presentada per ERC, un pacte per adherir-se al dret de decidir sobre la independència, que va comptar amb el suport de la majoria de l’equip de govern; un fet “sorprenent” per al grup municipal de Plataforma per Catalunya que va votar-hi en contra. El regidor Sergi Balcells declara al respecte que “volen una Catalunya forta dintre d’Espanya, Espanya, s’ha d’unir, no separar”.