- El jugador ha acceptat l’oferta d’un club italià del qual encara no ha revelat el nom, per deferència a l’Igualada Rigat amb qui té contracte fins al 30 de juny i encara ha de disputar la Final 7 de la World Skate Europe Cup a Andorra.
La temporada 2021-2022 suposarà un nou repte per a Roger Bars que a finals de juny s’acomiadarà del seu club de tota la vida. Ara fa uns dies, l’Igualada Hoquei Club feia públic l’agraïment al jugador vilanoví -i també a l’osonenc Sergi Pla– per cada any d’entrega i per l’aprenentatge conjunt, fins i tot davant de les adversitats. També li han desitjat “tota la sort del món” en aquesta nova etapa i asseguren que Les Comes sempre tindrà casa seva.
Roger Bars ha expressat el mateix agraïment cap al club. I no és per a menys, perquè ha estat jugant amb l’Igualada des que era un nen. A més, en aquests últims anys ha complert el somni de formar part del primer equip, al costat de jugadors als quals admira, de la talla de Ton Baliu.
Va ser durant un confinament que va rebre la trucada de qui serà el seu nou entrenador proposant-li la nova aventura italiana. Viatjar i viure en un altre país és un projecte que el jove esportista -que en complirà 23 a l’agost- sempre havia contemplat. Espera que sigui un salt enriquidor en molts sentits, però sobretot molt profitós per a la seva carrera esportiva, perquè anirà a jugar com a professional.
Amb tot assegura que no ha estat una decisió fàcil. Sortir de la zona de confort i allunyar-se de família i amics, és dur, però també es mostra convençut que està fent el que vol, amb il·lusió i molta motivació.
“És una decisió que et canvia totalment la vida, deixes els amics i la família aquí; és un pas complicat, però està clar que compleixo un somni i si no ho veies clar, no ho faria.”
Roger Bars
Una trajectòria de campió malgrat no guanyar l’or
La carrera del vilanoví Roger Bars Català ha estat motiu de reconeixement en diferents ocasions. Potser una de les més recordades és la Festa de l’Esport 2017 de Vilanova del Camí on va ser proclamat millor esportista local.
A banda de les 6 temporades jugant amb l’Igualada a l’OK Lliga, a la màxima categoria d’hoquei estatal, també ha format part de l’equip de la selecció espanyola sub-20 amb la qual va fer el bronze als europeus de Suïsa el novembre de 2016 i també van quedar subcampions del món sub-20 als World Roller Games, a la Xina l’estiu del 2017. Roger Bars reconeix que és un esportista competitiu i que malgrat gaudir d’aquestes dues experiències (sobretot perquè li han permès viatjar fora), aspira a quedar campió.
El que ha quedat clar també en aquests darrers anys és que és un lluitador. L’octubre de 2019 li van trencar la mandíbula (doble fractura) en un partit amb un cop de pilota. Aleshores va denunciar la desprotecció dels jugadors d’hoquei i va fer campanya fer exigir a la Federació Catalana de Patinatge que la pòlissa d’assegurança li cobrís les despeses del tractament d’ortodòncia que ascendien a 5.000 € i dels quals li cobrien una quantitat irrisòria. Al seu costat va comptar amb el suport del club i també de moltes persones.
Com ell mateix explica, no era una lluita només personal, sinó una reivindicació sobre el percentatge que ha de cobrir la mutualitat en cas de lesió d’un jugador.
Entrega fins al final i també des del principi
Roger Bars té contracte fins al 30 de juny, i per tant acabarà la temporada a l’Igualada Rigat incloent la Final a 7 de la World Skate Europe Cup -l’antiga Copa de la CERS-, que es disputarà a Andorra els dies 18, 19 i 20 de juny. És per això que el jugador encara no ha revelat el nom de l’equip italià on anirà a jugar. “Ara això no és important”, diu, i es vol concentrar per poder guanyar el campionat.
L’esportista vilanoví afirma que la capacitat d’adaptar-se i ser constant són les dues principals virtuts que ha de tenir un jugador d’hoquei. En aquest sentit, creu que a Igualada ha recollit una experiència que vol transmetre en la nova etapa professional: esforç, treball en equip i competitivitat. I va a un equip on tots són professionals des de fa molt de temps. “Cal ser constant en un esport així, tenir clares les prioritats, el que vols arribar a aconseguir; l’hoquei és un esport dur que necessita sacrifici, esforç i treball en equip”. I afegeix: “són els valors que bàsicament he après aquí a Igualada, vaig allà a esforçar-me com el que més, a treballar en equip i ajudar en tot el que sigui, i vull competir i guanyar-ho tot”.