Sant Jordi espanta el mal temps i permet gaudir d’una diada de llibres, roses i dansa

25 Abr 2016

El bon temps al llarg del matí i fins i tot a primera hora de la tarda va fer que la diada de Sant Jordi fos molt lluïda a Vilanova del Camí, aquest dissabte. El bon ambient va portar fins a la plaça infants i adults que van gaudir d’una festa no només de caire cultural, sinó també social i lúdica. Les roses i els llibres, tal i com era d’esperar van ser els articles més buscats, comprats i intercanviats al llarg del dia, però també hi va haver temps per a ballar, tant al matí com a la tarda. I és que aquest any, la diada s’ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Internacional de la Dansa que no és fins el dia 29 d’abril, però que des de Cultura van decidir avançar donat que el proper diumenge és una data marcada per una altra commemoració: l’1 de maig.

La companyia El Pot Petit amb l’espectacle “Riallades” es va ficar el públic gran i petit a la butxaca i va fer-los ballar plegats en un dels moments més àlgids de la jornada, a la plaça del Mercat, on una dotzena de parades, la majoria de caire social i comercial participaven a la Fira de Sant Jordi.


Una dotzena d’entitats i força roses amb fins socials


La llibreria + Kllibres va estar força activa tot el matí i van ser moltes les persones que es van acostar a triar i remenar entre l’aparador de novetats literàries, entre elles “El tiempo del negro” de la vilanovina Mireia Rubio que va signar una vintena d’exemplars; també hi va haver força moviment a l’AMPA Joan Maragall que va acabar totes les roses al matí i van poder recollir diners per a la socialització dels llibres escolars; Tatanka que també va donar molt bona sortida a les seves roses i articles per ajudar les protectores d’animals; les famílies de l’associació Anem que venien samarretes i manualitats per aquesta entitat que dóna suport a les famílies amb nens amb capacitats especials… També Càritas va acabar algunes manualitats fetes especialment per aquest dia i en general, hi ha haver molt bona afluència a les parades del Camp del Rei, el Golafre, Daycris, Anfora’s, J. Pons i el Racó de les flors, sobretot al matí.

Entre les parades també n’hi havia dues de partits polítics, ERC Som Vilanova i V365, que fa pocs dies va celebrar el primer aniversari de la formació.

Sense oblidar la tasca que al llarg de tot el matí van fer des d’Endinsa’t amb els tallers de pintura i jocs per als més petits que van aplegar molta quitxalla.

Sant Jordi 2016


El Dia Internacional de la Dansa s’avança amb èxit


La tradicional ballada de sardanes tancava els actes programats del matí, i a la tarda, les activitats es van emmarcar entorn l’efemèride del Dia Internacional de la Dansa. Malgrat que el cel es començava a ennuvolar una mica, totes les actuacions previstes es van poder realitzar i els grups del Centro Cultural Casa de Andalucía, Balls de Saló Ainhoa, la UCE Anoia i Sweet India van passar per l’escenari tot just abans que caiguessin les primeres gotes de pluja.

L’únic que es va haver de suspendre va ser el lliurament de premis del concurs de dibuix, però fins i tot el berenar es va poder servir com estava previst. Pel que fa als premis del concurs de dibuix es donaran dijous i segons anuncien des de Cultura, estan molt repartits entre les tres escoles vilanovines.

La regidora de Cultura, Meritxell Humbert feia aquest matí una valoració molt positiva de la diada. Després de la incertesa sobre el temps meteorològic, que fins i tot va fer ser prudents en la compra de material a moltes entitats, afirma que la majoria amb les quals ha parlat estan satisfetes de les vendes. Pel que fa als aspectes a millorar, que com en qualsevol acte sempre n’hi ha, la regidora reconeixia que l’escenari està molt atrotinat i que cal fer un pensament per renovar-lo. També pel que respecta a les carpes, de les quals actualment l’Ajuntament no en disposa, afirma que cal fer un plantejament per buscar una solució, ja sigui per mitjà de la compra o el lloguer, per tal de poder donar un cop de mà a les entitats que no en tenen. Això, però, assenyalava “pot requerir una inversió econòmica que cal estudiar i valorar”.