Satisfacció i preocupació del PSC Vilanova pels resultats electorals

30 Set 2015

Noemi Trucharte eleccions 27S V02

El PSC de Vilanova del Camí se sent satisfet per l’increment de vots respecte el 2012 en les passades eleccions al Parlament català on la formació va obtenir 1.460 vots al municipi, a molt poca distància de Junts pel Sí. Consideren que és una quantitat gens menyspreable de vots que reflexa que “el socialisme segueix molt viu a Vilanova”. Tot i així admeten que els ha sorprès els bons resultat de C’s “un partit que no té representació a la comarca ni tampoc experiència de govern”. Assenyalen que es tracta “d’un fenomen que s’ha d’analitzar en profunditat”, però a priori, els deixa “intranquils”, diuen, perquè “a banda de ser una marca blanca del PP, té un discurs populista i no proposa cap solució al problema català”.

Tot i així des del PSC es complauen del fet que les forces No independentistes siguin majoritàries a Vilanova del Camí. “Un reflex patent que existeix un altra Catalunya” afirmen, “la que es sent tant catalana com espanyola”.

Reconeixen que el resultat del PSC a Catalunya, no ha estat el desitjat, però tampoc ha estat tant dolent com apuntaven les enquestes. L’explicació que donen és que el seu missatge és més complex: “aportem solucions i no provoquem conflicte”, en clara referència al fet de no ser rupturistes. En aquest sentit admeten que hauran de treballar més intensament per tal que el missatge arribi a la ciutadania i es mostren convençuts que a les pròximes autonòmiques (que preveuen properes) aconseguiran una posició capdavantera.

Admeten també que les forces polítiques independentistes han guanyat les eleccions -Junts pel Sí i les CUP sumen 72 escons. Ara bé, adrecen un missatge d’alerta als independentistes, “perquè la seva victòria conté una paradoxa; tindran la majoria al Parlament però només un 47´8% dels vots”. Per tant, el PSC és del parer que no tenen legitimitat suficient per iniciar la DUI (la declaració unilateral d’independència).

Com a última reflexió els socialistes vilanovins afirmen que ha quedat patent “que la societat catalana ha quedat fragmentada i que la convivència perilla”. El PSC es proposa unir-la de nou, una fita que requereix “menys fronts, menys independència i més diàleg i més politiques d’esquerres”.