- Poden formar part del GSAM totes les persones cuidadores no professionals de persones grans que es troben en situació de dependència
- Les sessions es realitzaran a Can Papasseit, els dimecres de novembre, desembre i gener de 15:30 a 17:00h
- Els interessats/des en accedir a aquest grup de suport, s’han d’adreçar a l’Àrea de Serveis Personals trucant al telèfon 938054411 ext.2.
Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova del Camí té previst crear aquesta tardor un Grup Suport i Ajuda Mútua (GSAM) per a persones cuidadores del municipi. Ho farà gràcies al Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona que facilitarà el suport psicològic d’una persona professional per dirigir aquestes sessions grupals.
Poden formar part del GSAM les persones que, sense ser-ne professionals, tenen cura d’altres que es troben en situació de dependència i empadronades a Vilanova del Camí. Aquests grups esdevenen un espai de relació i suport psicològic que possibilita l’expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones que fan de cuidadores.
Les sessions es realitzaran a Can Papasseit, respectant les mesures de seguretat de la COVID19, els dimecres 4, 11, 18 i 25 de novembre; 2, 9, 16 i 23 de desembre i 13 i 20 de gener del 2021. Les sessions tindran una durada de 1,5 h i l’horari serà de 15:30 a 17:00 h.
Els interessats/des en accedir a aquest grup de suport, s’han d’adreçar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament trucant al telèfon 938054411 ext.2. Les places són limitades i les inscripcions es faran per rigorós ordre d’inscripció.
Les sessions estan organitzades per l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Diputació de Barcelona.
Dinàmiques per afavorir la gestió de les emocions i per acompanyar a les persones cuidadores
Els Grups de suport i d’ajuda mútua (GSAM) es basen en la dinàmica de grups, a partir de les vivències, interessos i necessitats de les persones que hi participen per treballar aspectes emocionals i personals, i afavorir la interacció.
La seva principal missió és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals des del suport emocional i psicològic. També amb la relació entre persones que es troben en una situació similar perquè puguin compartir necessitats, preocupacions i coneixements.