Sortida als llacs d’Ayous i pic des Moines (França) amb la Colla

20 Set 2017

Colla Excursionista Yacs Ayous setembre 2017-W


La Colla Excursionista de Vilanova del Camí ha anat fins a França aquest cap de setmana. Aquest cop van marxar cap a la Vall de Tena 36 excursionistes i van pernoctar en un alberg al poble de Pueyo de Jaca per iniciar l’endemà la seva excursió. En aquesta ocasió la crònica de la Colla la signa Carles Méndez


“Matinem força i tot i que plou, marxem en direcció a les pistes d’esquí de Formigal. Passem el Portalet on podem gaudir d’un ambient hivernal; ha nevat tota la nit i ho segueix fent.

Seguim el nostre programa i conduïm fins al Lac de Bious-Artigues, on deixem els vehicles. Encara que plou, un grupet de 13 persones, decidim aventurar-nos cap als llacs (la resta decideix anar cap la vessant espanyola a fer turisme a Jaca, portats pel company Joan Piernas). Nosaltres seguim el GR-10. El paisatge és espectacular, els cims nevats i les boires corren. Passem la zona pastoral i ens enfilem en direcció a Astun. No para de ploure i com més pugem, menys definit és el camí, però arribem al Lac de Casterau situat a 1900 m. d’alçada. Un ramat d’ovelles a costat del llac ens observa, també hi ha cavalls.

Seguim endavant i a poc d’arribar al trencall del Lac Bersau els 2 vocals – Daniel Martínez i Carles Méndez– decidim tirar enrere en contra de la nostra voluntat. La boira més amunt és massa densa, no cal arriscar i el temps no sembla que pugui millorar. Desfem el camí seguint les petjades a la neu i acabem dinant al costat del cotxe en un bar-cabana molt encantador. Ens escalfem les mans al costat del foc i ens bevem un caldo ben calent; tot comentant l’aventura d’avui i com canvia el Pirineu sota les seves estrictes condicions, però molt contents per l’ambient bucòlic i diferent que hem pogut gaudir aquest cop. A la tarda quedem tot el grup a Biescas i ens expliquem com ha anat el dia, tot fent unes cerveses.

A l’endemà, per la Diada, el grup de 20 persones que hem fet una altre nit a l’alberg; visitem el poble de Yésero amb les seves peculiars xemeneies. També ens arribem l’ermita romànica de San Bartolomé, de mitjans del segle X, que forma part de les esglésies del Serrablo. Després anem a Orós Bajo i caminem uns 15 minuts per contemplar el salt d’aigua d’ós Lucas i acabem dinant a un restaurant a Biescas.

Agraïm aquesta sortida als vocals Daniel Martínez i Carles Méndez”.


info google iconsLa propera sortida de la Colla serà diumenge, el 24 de setembre, a l’Estany de Montcortés, al Pallars Sobirà i Jussà. Sortiran amb autocar a les 6 del matí i tornaran cap a les 20 h.
Les inscripcions es poden fer tots els dilluns i dijous de la setmana de l’excursió, de 19 h a 20.30 h, a la seu social. Les reserves es poden fer telefònicament al 627 64 65 12 o per correu electrònic: cevcami@hotmail.com1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by