Taller jove sobre la diversitat sexual per commemorar el Dia de l’Orgull de les persones LGTBI  

21 Jun 2018

Banner-web-micod-28juny-lgtbi (2)-v222


Els municipis de la MICOD commemoraran el 28 de juny el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual. A Vilanova del Camí, des de la regidoria de Joventut s’ha organitzat un taller per dimarts 26 de juny, a les 7 de la tarda, a Can Muscons adreçat al jovent


La idea és aconseguir crear un espai de confiança per expressar dubtes i sentiments, així com per compartir experiències. També es tracta, segons expliquen els organitzadors, de prendre consciència del sistema binari i patriarcal, de les diferents formes d’identitat i expressions de gènere.

El taller anirà a càrrec de Filigrana, col·lectiu que treballa la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

En conjunt els municipis de la Mancomunitat organitzen actes per a la visibilització LGTBI i per a seguir trencant estereotips vers el col·lectiu. Així, el dia 28 de juny es tornarà a penjar la bandera irisada LGTBI als balcons dels ajuntaments i també es proposarà l’aprovació per ple del Manifest Institucional amb motiu del Dia Internacional a tots els ajuntaments.

Una altra de les activitats immediates és la projecció aquest mateix dijous de la pel·lícula Una mujer fantástica. El film del director xilè Sebastián Lelio, va guanyar l’Òscar a la Millor Pel·lícula Estrangera del 2018 i narra la història d’una dona trans. Es podrà veure aquest dijous, a partir de les 8 del vespre, en sessió única al Cineclub de l’Ateneu en el marc del Cicle Gaudí.

La resta d’activitats pogramades entorn al 28 de juny es poden trobar en un díptic coordinat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i els agents organitzadors han estat els Departaments de Joventut, l’Àrea d’igualtat de gènere de la MICOD, l’Institut Català de la Salut i el Cineclub. Es pot trobar als equipaments municipals de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i també al web www.micod.cat