Tret de sortida a la cursa festiva més saludable i solidària amb l’Alzheimer |ÀUDIO|

17 Jul 2017


El mes de setembre arribarà una de les cites més destacades de l’any entorn a la sensibilització sobre l’Alzheimer. No només perquè el dia 21 és el Dia Mundial de l’Alzheimer sinó perquè el diumenge 17 de setembre es celebrarà la tercera edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. L’organització ja ha començat a escalfar motors i han obert les inscripcions


Alzheimer Race 2017 3En tres anys consecutius la cursa ha anat in crescendo, com avui reconeixia la directora de l’Hospital de Dia Sant Jordi, Núria Solà a Ràdio Nova amb molt bona acceptació. Fins al punt que han posat un límit al nombre d’inscripcions. Consideren que fins a un miler, una xifra que seria més que reeixida, la poden controlar bé en els espais on es desenvolupa l’activitat (davant de la plaça del Mercat de la Masuca) i que té unes capacitats concretes per assumir-la.

Menchu Velez treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi i secretària de l’AFADA destacava que aquesta és “una cursa molt atractiva perquè té molt valor afegit, és molt comarcal, té molt suport i és molt visible… és molt estimada”. L’esdeveniment uneix a moltes persones amb una sensibilitat comuna i com reconeix el vilanoví Pere Bartolí, el dia 17 de setembre, promet ser novament “una jornada festiva i molt familiar”.

Un centenar de voluntaris fan possible aquest esdeveniment que tampoc no seria possible sense més d’una cinquantena de patrocinadors. Els fons que es recaptin amb les inscripcions i els patrocinadors es destinaran a l’AFADA. Però a més, l’Alzheimer Race també vol sensibilitzar i informar la població sobre aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones.

En realitat l’esdeveniment compleix amb un triple objectiu: la divulgació i la sensibilització, d’una banda, la recaptació de fons de l’altra, i també amb la descoberta de l’Anella Verda Fluvial, un espai verd habilitat per l’Ajuntament per a facilitar la pràctica esportiva i reforçar els hàbits saludables.

Tant la cursa com la caminada sortiran i acabaran a la Plaça de la Masuca. La cursa es completarà amb un total de 6,3 kilòmetres i la caminada serà més curta, amb 4,3 kilòmetres. Els participants de la cursa faran un recorregut que passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, deixaran el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer per Internet a través del web www.cssi.cat/alzheimerrace o presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi. L’esdeveniment té un preu base de 10 euros per persona per a tots els corredors i caminants, tot i que és gratuïta per als nens menors de 10 anys d’edat que participin a la caminada. Avui Núria Solà ens explicava les diferents maneres de col·laborar amb la cursa, encara que no es pugui córrer a caminar: “a través de les pàgines d’inscripció hi ha una modalitat de participar o una altra opció de fer un dorsal zero que es pot optar a l’import que cadascú decideixi”.

Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els majors de 10 anys rebran una samarreta tècnica amb el logo de la cursa. També es faran sortejos de regals i hi haurà activitats per als acompanyants i per als més menuts.

El lliurament de dorsals es farà el matí del dia 17 a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. La sortida serà a les 10h amb els corredors per davant dels caminants. La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188.

Alzheimer Race 2017 cartell