Un Sant Jordi ben original, amb dracs que sobrevolen els passadissos, arriba al Pompeu Fabra

25 Abr 2019
St. Jordi 2019 a l'Escola Pompeu Fabra

L’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra van celebrar aquest dimecres la festivitat de Sant Jordi

Durant les jornades anteriors a la diada, l’alumnat va desenvolupar la tasca creativa de textos i treballs literaris pels Jocs Florals 2019, que l’escola celebra cada dos cursos. Dibuixos i endevinalles o poemes, còmics i faules… han estat els treballs realitzats des de P3 fins a 6è. Cada tutor/a en va seleccionar uns quants i el Jurat en va decidir els guanyadors de cada categoria.

Raquel Fernández, coordinadora d’Educació Infantil; Núria Puigdesens, coordinadora de Cicle Inicial; Alba Saumell, coordinadora de Cicle Mitjà; Mònica Alemany, representant de Cicle Superior; Àngela Pasquina, Meritxell Font i Raúl Rubio,com a Equip Directiu; Silvia Andújar, representant de l’AMPA i Gabi Holgado, representant del sector pares i mares del Consell Escolar, han format el jurat avaluador i ha estat l’encarregat d’entregar els premis als guanyadors.

A més d’aquesta tasca literària, l’alumnat, gràcies a la idea del grup de mestres organitzadors de la Festa de Sant Jordi (Cicle Mitjà), van crear 4 dracs que sobrevolen els passadissos de l’escola, gegants i majestuosos, amb uns cossos creats amb parts elaborades pels 390 alumnes de l’escola. I també, cada grup-classe va crear el seu escut significatiu. Tots ells llueixen al vestíbul del centre amb la recreació plàstica d’una entrada al gran castell de l’Escola Pompeu Fabra.

Pel que fa a la celebració, dijous al matí, l’alumnat va fer un taller de manualitats d’un drac, en grups, amb companys i companyes del mateix cicle. Després del pati, van gaudir dels tradicionals padrins lectors, on alumnes grans han fet de padrins d’alumnes petits, els seus fillols. Han buscat un espai de l’escola i, cadascú amb un llibre a la mà, han compartit uns minuts de lectura col·laborativa. Aquesta és una activitat molt emotiva i molt ben valorada a l’escola.

A la tarda, tot i que el temps no els va permetre fer l’acte del Certamen de Jocs Florals que ja tenien preparat a la pista de l’escola per a tota la Comunitat Educativa, ho van fer, en petit format a nivell intern, a la sala polivalent de l’escola.

Per cicles, l’alumnat va gaudir de la representació de la Llegenda de Sant Jordi que tenien preparades l’alumnat de 6è: amb guió, escenografia, decorats i vestuari propis creats a les sessions de teatre d’aquest curs. Els alumnes de sisè van oferir al públic una llegenda de Sant Jordi diferent, inventada i sobretot, ben original. Prínceps i princeses, reis i reines, dracs tímids i extrovertits, dracs convertits en unicorns, roses vermelles i negres, gent del poble ben particular, princeses “influencers”, prínceps amb whattsapp, fletxes vegetarianes o espases de CD’s, van servir per crear històries ben particulars i inèdites per a tot l’alumnat de l’escola.

La festa va incloure l’entrega dels premis dels Jocs Florals, la lectura de poemes i el lliurament d’obsequis per a cada grup-classe. Un certamen adaptat a les circumstàncies, però molt divertit, asseguren des de l’Escola Pompeu Fabra.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by