Aquest dimarts 15 de juny es commemora el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans. La Comissió Tècnica de Seguiment de la Guia territorial de l’Anoia ha impulsat una actuació contra el maltractament a les persones grans que inclou un Tik Tok que ha comptat amb la col·laboració dels diferents serveis socials i de salut així com cossos de seguretat.

Amb el lema “Prou!”, aquest Tik Tok promogut per la Xarxa de territoris per l’envelliment actiu i l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya vol arribar a totes les persones, especialment a les generacions més joves. L’objectiu és crear consciència social i política per combatre aquesta xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.
Des del Consell Comarcal de l’Anoia, s’han organitzat dues activitats més, les dues en format virtual. Aquest dimarts, a Youtube, podreu seguir la lectura del manifest als diferents ajuntaments de la comarca.
Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, la regidora de la Gent Gran, Laura Pavón i el secretari de l’associació de pensionistes i jubilats, Josep Maria Baraldés, han estat els encarregats de llegir aquest manifest en què es denuncien els abusos i maltractaments a les persones grans. Abusos que s’han agreujat, expliquen durant el confinament.
En aquest nou escenari, destaca Baraldés, hem d’estar molt alerta a les situacions de vulnerabilitat que poden patir les persones grans, com el maltractament o l’abús físic, sexual, psicològic o emocional, així com l’abandonament, la negligència o l’abús material o financer. Aquestes diferents expressions d’abús cap a les persones grans són una de les formes de violència més ocultes en la nostra societat.
En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, el pròxim divendres, 18 de juny, de 13:00 a 13:45 h, s’oferirà una xerrada telemàtica sobre “La detecció de les situacions de maltractaments a persones grans”. L’activitat es fa de manera conjunta amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i es podrà seguir a través de Zoom.
Els actes estan oberts a totes les persones interessades especialment tècniques, professionals i càrrecs electes.