Una bretolada de molt mal gust al Turó de la Guàrdia

16 Abr 2015

Pessebre 2014-15 V02

La Colla Excursionista va ser alertada aquest divendres que la maqueta del pessebre que porten cada Nadal al Turó de la Guàrdia havia estat objecte d’un acte vandàlic. La protecció de la maqueta havia estat manipulada i el pessebre destrossat per complet. També hi van trobar un petard de grans dimensions que no havia estat  detonat. Així ho confirmava Pere Bartolí, membre de la Colla Excursionista i autor del pessebre, a Ràdio Nova.

La Colla Excursionista de Vilanova del Camí ha denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra que han iniciat les investigacions per trobar-ne els culpables. Des de la Colla, Pere Bartolí, assegura que aquest no ha estat un fet aïllat ni una casualitat sinó un fet premeditat.

Fets com aquests fan replantejar a la Colla un acte tant entranyable i amb tanta solera com el canvi de pessebre que fan cada Nadal. Asseguren que no és la primera vegada que els ho destrossen i els sap greu perquè cada pessebre comporta moltes hores de feina i d’esforç.

Comenten des de la Colla, que coneix molt bé aquest paratge natural, que darrerament també s’han trobat alguns pals de senyalització tallats i troncs de pins tallats a mitja alçada. Lamenten que un entorn natural envejable, com el de Vilanova, sigui objecte d’actes incívics que malmeten la natura i posen en perill la zona boscosa vilanovina.