Una dotzena de dones reflexionen sobre les seves capacitats i l’autoestima

02 Abr 2019
Moment del taller Recuperant el nostre poder

El Casal de la Gent Gran va acollir el passat divendres un taller per reflexionar sobre l’autoestima de les dones des de la perspectiva dels condicionants de gènere. L’acte va anar a càrrec de Cristina Pérez, sociòloga, consultora experta en planificació, desenvolupament i avaluació de polítiques locals d’igualtat de gènere entre altres

Una dotzena de dones, la majoria jubilades, van participar en aquest taller que es va iniciar tot convidant-les a fer una revisió de la seva trajectòria vital. Una trajectòria on la família no només n’ocupava l’epicentre sinó que havia estat un condicionant important pel que fa al creixement personal i social.

Durant la sessió van observar com influeixen els propis pensaments que acaben afectant les nostres actituds i les decisions que prenem.

Cada una d’elles va poder expressar i compatir les seves emocions i malgrat que en molts casos van assegurar sentir-se “buides o poc realitzades”, perquè tenir cura de la llar o de la família, no té valor ni social ni econòmic, van  aprendre que l’autoestima es pot modificar.

Amb l’ajuda de la sociòloga Cristina Pérez, les participants al taller van anar construint un arbre utilitzant diferents materials com cartró, paper, seda… i posant especial atenció a cada una de les seves parts per reflexionar sobre el seu significat. Així, per exemple, van parlar de les arrels, com els fonaments que et donen força i subjecció i a través de les quals es rep l’aliment per continuar creixent. Les branques són el símbol dels diferents projectes que iniciem i els fruits en són els resultats, allò del què ens sentim satisfets i orgullosos, l’assoliment dels reptes marcats.

Cristina Pérez, va insistir en el fet que cal anar enfortint simbòlicament les arrels de l’arbre amb l’objectiu d’alimentar l’autoconfiança i l’autoestima. “Cal parar atenció en totes aquelles coses que, per petites que siguin, ens enorgulleixin i ens ajudin a recuperar el poder”, assegura Pérez.

Sobre el grup, la ponent assegura que les dones van ser molt participatives i proactives i ara ja disposen d’eines i recursos per reconèixer les seves capacitats i potencialitats.

El taller “Recuperant el nostre poder” està inclòs en l’agenda del (M de la MICOD

L’organització del taller “Recuperant el nostre poder” ha anat a càrrec de la regidoria de Serveis Personals-Igualtat, i s’inclou en l’agenda del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Compta amb el suport de la MICOD i la subvenció de la Diputació de Barcelona.