Una vintena de persones s’interessen pel taller de mediació de conflictes

12 Feb 2014

Xerrada informativa auxiliars mediadors (11)Unes 20 persones van assistir dilluns a la xerrada informativa sobre la formació d’auxiliars de la mediació que es va fer a l’Edifici d’Entitats de Vilanova del Camí. La presentació va anar a càrrec de la tinent d’alcalde de Cultura, Participació Ciutadana, Festes i Agermanament, Vanessa González, i de Maria Sacasas, Mediadora del Consell Comarcal de l’Anoia, qui va destacar que aquest projecte de formar auxiliars de la mediació és pioner a la comarca.

Sacasas, acompanyada de tres persones que s’estan formant professionalment com a mediadors,  va informar els participants sobre la figura del mediador i va explicar que l’objectiu del taller és donar eines pedagògiques  i una bona base pràctica i teòrica als participants perquè puguin intervenir en la resolució de conflictes.

La regidora Vanessa González, qui a nivell personal ha cursat un màster en aquesta matèria, va destacar la importància de promoure la pedagogia de la mediació i d’aquí l’interès per crear un grup d’auxiliars en aquesta matèria que puguin ser agents actius per afavorir la cohesió social.

Com ja havíem avançat, el projecte té diferents fases. Una de les primeres és detectar persones interessades que puguin formar part d’aquest equip de medicació, d’aquí la reunió d’aquest dilluns. El pas següent és fer  entrevistes personalitzades amb aquelles persones que vulguin tirar endavant la formació. Les entrevistes es faran durant el mes de  febrer.

El curs de 20 hores es començaria al març i es faria els dimecres de 3 a 5 de la tarda.