Una vintena d’entitats de la comarca convoquen una manifestació per demanar la gestió de l’aigua pública | ÀUDIO

05 Oct 2018

Una vintena d’entitats de la comarca han convocat una manifestació per demanar la gestió de l’aigua pública. Amb els lemes “Mulla’t per l’aigua pública” i “L’aigua és un bé comú, no un negoci” animen la ciutadania a secundar la manifestació el dia 27 d’octubre a Igualada. La intenció és reclamar als polítics un canvi en la gestió de l’aigua per acabar amb les irregularitats de les concessions


Al desembre de 2015 Aigua és vida Anoia destapà que Aigua de Rigat -empresa mixta entre Agbar i l’Ajuntament d’Igualada- gestionava l’aigua a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt sense contracte de concessió des de 1921 i, per tant, de manera irregular. En aquest sentit, com explica Joan Carles González des d’Aigua és vida, “els tres ajuntaments han fet pocs passos per resoldre el problema i les úniques demandes que han acceptat són encarregar una auditoria del servei i no pujar el preu de l’aigua fins a regular el servei”.

L’entitat també recorda que la primera part de l’auditoria es va fer pública fa mesos, xifrant el cost de la remunicipalització per part dels ajuntament en un màxim de 1.600.000 euros per l’Ajuntament d’Igualada, 650.000 euros per l’Ajuntament de Vilanova del Camí i 350.000 euros per l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.Joan Carles González Aigua es vida-1-720

Des d’Aigua és vida consideren que els tres ajuntaments han de fer els passos necessaris per regularitzar el servei i proposen que els tres municipis creïn “una empresa mancomunada pel servei d’abastament municipal de l’aigua i que tinguin com a objectiu gestionar l’aigua del municipis de la comarca que ho vulguin”.

Les entitats convoquen a la ciutadania d’Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt, municipis on la gestió es du a terme de manera irregular, perquè no hi ha contracte de concessió, i també a la ciutadania de Piera i Masquefa, on el contracte de concessió acaba el 2022. Així mateix, les entitats convocants també convidem a tota la ciutadania de la resta de municipis de la comarca de l’Anoia a sumar-s’hi.

Sota els lemes “Mulla’t per l’aigua pública” i “​L’aigua és un bé comú, no un negoci”, les entitats volen generar debat en la ciutadania i animar-la a recolzar la causa de la gestió pública de l’aigua perquè, com sostenen, “e​l debat sobre la gestió del servei de l’aigua és cabdal i hauria d’ocupar la centralitat del debat electoral del 2019”.

La manifestació ​tindrà una primera capçalera amb les entitats convocants i totes aquelles entitats que s’hi vulguin afegir en les properes setmanes, i una segona capçalera amb els representants de partits polítics que es comprometin amb la gestió pública de l’aigua, especialment, als representants de partits d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa i la Pobla de Claramunt.

Cartell mani Aigua es vida-v11