Uns 800 alumnes d’Igualada i Vilanova del Camí interpretaran la cantata ‘El Planeta del mar inventat’

14 Mar 2018

Cantat escolar-arxiu-v22


El proper dilluns 19 de març, els escolars d’Igualada i Vilanova del Camí tornaran a omplir de música el pavelló d’hoquei de les Comes amb la setzena edició de la cantata escolar. Més de 800 alumnes de 4t de primària interpretaran “El Planeta del mar inventat”, amb música de Jordi-Lluís Rigol i text d’Enric Estany. L’activitat l’organitzen les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de les escoles municipals d’art, música i teatre, i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí


La Mapi i en Nic són dos amics que estan de vacances i s’inventen la història d’un planeta llunyà, colonitzat per la terra i que no té mar. Com que els habitants l’enyoren n’imaginen un de virtual… Així comença la cantata d’enguany, una cantata que a partir d’un conflicte ens parla de la relació entre pares i fills, del poder de la imaginació i de no jutjar a la gent per la seva aparença.

La cantata, adreçada als pares i als familiars dels alumnes, es farà dues vegades. La primera sessió serà a les 6 de la tarda. Hi intervindrà l’alumnat de les escoles Joan Maragall i Pompeu Fabra (de Vilanova del Camí) a costat de les escoles Àuria, Garcia Fossas, Mare del Diví Pastor, Escola Pia, Emili Vallès, Escolàpies, Jesús Maria i Monalco.

La segona sessió serà a dos quarts de 8 del vespre, amb la intervenció de l’alumnat de l’escola vilanovina Marta Mata juntament al de les escoles: Mowgli, Dolors Martí i Badia, Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Ramon Castelltort, Maristes, Montclar – Mestral i Gabriel Castellà.

En les dues sessions hi participarà un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i alumnes de l’Escola Municipal de Teatre que es faran càrrec de la narració.

A més de les cançons, també es podrà gaudir dels elements plàstics que ha fet l’alumnat per il·lustrar algunes escenes. Com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola Municipal de Música.

A nivell de mobilitat i per tal de millorar els accessos a les Comes, es recomana als assistents anar-hi a peu o amb transport públic.