Valoració positiva d’un ‘Nadal a la fresca’ que ha superat la prova de fred

07 Gen 2015

Nadal a la fresca 2014 imatge 2Després de gairebé 15 dies de festes, són moltes les persones que avui tornen a la feina. Enrere queden els tallers familiars, els tornejos esportius, els jocs i les dinàmiques… i la resta d’activitats lúdiques i esportives que han omplert d’activitats les places i els carrers de Vilanova del Camí. El programa de Nadal a la fresca ha substituït enguany el tradicional Saló de la Infància i ha incorporat tot un seguit de novetats.  La primera, des del punt de vista de l’organització, perquè el programa es va elaborar conjuntament entre les regidories de Cultura, Esports i Serveis Personals.

L’alcaldessa Vanesa González ha fet una valoració molt positiva a la Carmanyola de Ràdio Nova i s’ha mostrat molt satisfeta de la participació ciutadana malgrat que era una aposta arriscada ja que proposava per fer gairebé tots els actes al carrer.

El programa també incorporava força activitats organitzades per les entitats vilanovines: un taller d’instruments i migas del Camp del Rei; la Fira de Nadal de l’ACI, l’exhibició dels petits Cabrons; Gimcana del Consell Jove La Xispa, la cavalcada de Reis… una mostra més, ha dit González, de l’esperit col·laborador de les entitats vilanovines a les que els ha agraït la seva participació.

L’Alcaldessa ha destacat alguns dels actes del programa festiu com la Marató de joguines de Creu Roja. Un acte que Vilanova va recuperar després d’alguns anys, sensibles amb la complicada situació que estan vivint moltes famílies. En aquesta edició s’han recollit una setantena de joguines però la intenció ha dit, l’alcaldessa, és que l’any que ve es puguin incrementar les xifres anunciant l’acte amb més antelació i implicant més la població. Vanesa González ha agraït la participació dels vilanovins en aquest acte i a Creu Roja per la tasca que fan per fer possible que cap nen es quedi sense joguines la nit de Reis.

Una altra de les activitats incloses al Nadal a la fresca va ser la festa de Cap d’Any que es va celebrar a Can Papasseit amb el Trio Bohemia seguida d’una sessió de DJ. Unes 700 persones van decidir gaudir de la festa sense sortir del municipi i això esperona l’Alcaldia per repetir l’experiència l’any vinent.

El dia 31 de desembre també va tenir lloc la tradicional curs de Sant Silvestre que aquesta any ha batut rècord de participació, 735 persones, Alcaldessa inclosa que es va animar a córrer-la per primera vegada.

El programa festiu es va tancar el dia 5 amb la Cavalcada de Reis que organitza l’Agrupació Cultural i Recreativa. González ha destacat la feina que fan des de l’Agrupació per portar a terme aquest acte tant entranyable en el qual l’Ajuntament també hi col·labora. Entre el 2012 i el 2014, l’Ajuntament ha contribuït en la despesa de les carrosses noves amb 11.000 €, als que s’han sumat les subvencions anuals i les col•laboracions amb la Cavalcada, com qualsevol altra entitat.

Aquest any, a banda dels parlaments oficials a càrrec de Ses Majestats i de l’Alcaldessa de Vilanova, una delegació de nens del barri Bonavista van ser els encarregats de fer la introducció. L’organització els va oferir l’oportunitat de començar a parlar del 25è aniversari de l’Associació que tindrà el seu punt fort al juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

L’Alcaldessa va aprofitar la recepció a Ses Majestats per demanar pau, amor i felicitat per a tots, però conscient que “aquest any, serà un any dur i que caldrà treballar de valent”, també els va demanar “molta coherència, sentit comú i precaució”. González, conscient que la campanya per a les municipals ja ha començat, està decidida a contribuir, al menys fins el proper mes de maig, al creixement de Vilanova del Camí. “Hem de ser atrevits i agosarats i treballar amb el cap”, ha dit.

Vanesa González també ha avançat alguns dels projectes que es contemplen a curt termini, “sempre que al Ple del proper 19 de gener s’aprovin els pressupostos”. El Casal de la Gent Gran, l’acabament de l’aparcament soterrat de la plaça del Mercat i el canvi de comportes del riu, són alguns dels projectes que es contemplen.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by