Vilanova aposta per la reducció de residus i organitza diferents accions de divulgació i conscienciació

19 Nov 2018

L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es celebra del 17 al 26 de novembre de 2018. Des de Medi Ambient, i en el marc d’aquesta campanya, s’han previst diferents accions: una exposició sobre la reducció de residus, el repartiment de bosses per a facilitar la recollida selectiva i una campanya de divulgació al web municipal i a les xarxes socials

JM CIVIDANES (7)-est-v2
Juan Manuel Cividanes, regidor de Medi Ambient

Vilanova del Camí acollirà, en el marc d’aquesta Setmana de Prevenció de Residus, l’exposició “Reduïm Residus” cedida per la Diputació de Barcelona. La mostra, explica el regidor de Medi Ambient Juan Manuel Cividanes, vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.

L’exposició es podrà visitar al vestíbul de Can Papasseit a partir d’aquest dimarts 20 de novembre i durant 10 dies. L’horari de visita és de dilluns a divendres de 16:00 a 20:00 h i el dissabte 24, de 10:00 explica Cividanes, l’àrea de Medi Ambient també farà el repartiment d’un pack de bosses per fer la recollida selectiva. El veïnat podrà recollir les bosses a partir d’avui dilluns, bé a la Deixalleria o bé a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del Mercat Municipal, fins el 30 de novembre o fins acabar les existències.

Tant des de la Deixalleria com des de l’OAC, es portarà un control d’entrega per tal que només es pugui repartir a les persones empadronades al municipi.

En el cas de la deixalleria, se’n farà entrega als particulars que durant aquest període hi dipositin residus.

Globus senyalitzador Icons Google

Deixalleria municipal de Vilanova del Camí – Com arribar

Campanya de conscienciació al web municipal i a les xarxes socials

D’altra banda, durant tota la setmana es portarà a terme una campanya de divulgació al web municipal i a les xarxes socials on s’hi aniran publicant diferents missatges que conviden la ciutadania a prendre consciència sobre la producció i la gestió responsable dels residus.

Aquests missatges, afirma el regidor de Medi Ambient Juan Manuel Cividanes, incideixen especialment en la necessitat del consum responsable: la utilització d’envasos reutilitzables, embolcalls sostenibles, mesures que contribueixin a l’estalvi energètic o la reducció en el consum de paper, per exemple.

Àrea de Medi Ambient del web municipal: vilanovadelcami.cat

Capítol especial mereix la gestió dels productes considerats tòxics o perillosos com les pintures, aerosols, anticongelants o els olis, per exemple. En aquest cas, es recomana l’ús de les deixalleries i mai utilitzar les aigüeres o les clavegueres per desfer-nos-en.

L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus

Els objectius de la Setmana de Prevenció de Residus són, per una banda, donar conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus, pel que fa als consums i a la producció de residus.

Aquest any es vol potenciar la prevenció de residus perillosos per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus.

Prevencio residus perillosos 2018 cartell

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by