Vilanova Comerç convida la comarca a tastar les tapes elaborades amb productes de proximitat |ÀUDIO|

18 Mai 2017


Vilanova Comerç reedita la ruta de la tapa, que en aquesta segona edició fa una aposta decidida pels productes de proximitat. Des d’avui i fins diumenge es podran degustar fins a 10 platets diferents en el marc  de la Ruta de la Tapa, Tasta l’Anoia


jordi vilarrubias ruta tapa (3)Seran quatre dies intensos, durant els quals, 10 establiments del municipi oferiran les seves propostes culinàries que introduiran productes locals i comarcals de primera qualitat.

El Bar Molina, guanyador de la primera edició de la Ruta de la Tapa, ofereix enguany un platet de mongetes amb cansalada de l’Anoia i xistorra; la cafeteria la Plaça oferta uns pinxos de la carnisseria Mari Carmen; el Meu Poble aposta per un plat de cigronet de l’Alta Anoia amb peus de porc i el restaurant Nou, també s’ha decidit pel cigronet de l’Alta Anoia però en aquest cas amb cansalada.

El bar La Techarí ofereix un llit d’ou amb botifarra negra de La Llacuna, al Baguette podrem provar les faves de l’Anoia a la catalana i també en podrem menjar al Frankfurt Cal Nus que les farà amb botifarra blanca i negra de Calaf. La proposta del frankfurt Pizarro és una hamburguesa gourmet d’elaboració pròpia, mentre que El Niu, prepararà un plat amb botifarra de Calaf amb guarnició. La tapa que ha preparat el frankfurt El Fanalet també porta botifarra però en aquest cas d’elaboració local, concretament de J. Molina.

Jordi Vilarrubias ha destacat un aspecte important d’aquesta edició de la Ruta de la tapa que ha posat en valor l’economia col·laborativa. S’han establert relacions entre diferents establiments que col·laboren per promocionar-se entre ells. També hi ha establiments com el frankfurt Cal Nus que han comprat les faves que farà servir a la tapa, directament als hortolans.

En aquesta edició participen 10 establiments, dos més que l’any passat. Des de l’organització han editat un tríptic amb tota la informació sobre els platets que ofereixen els establiments i també n’han fet publicitat a les xarxes i als mitjans locals i comarcals. Esperen d’aquesta manera atraure públic de tota la comarca.

A més de gaudir d’una bona gastronomia, la Ruta de la Tapa, ofereix també la possibilitat de participar en un sorteig de dos vals de compra valorats en 100 i 50 € que es poden bescanviar als establiments associats. Per participar-hi només cal omplir les vuit caselles blanques del tríptic amb el segell de l’establiment on s’ha fet la consumició. Com a mínim n’hi ha d’haver quatre de diferents. També es demanarà als usuaris que marquin amb una creu, el que creguin el millor establiment perquè Vilanova Comerç, també li oferirà un reconeixement.

El preu de les tapes oscil·la entre els 3 i els 5 euros però inclou també el beure. Alguns establiments ofereixen una copa de vi de la terra, altres, una cervesa o un refresc. 


Vilanova Comerç prepara noves activitats pels propers mesos


Aquesta nova activitat de promoció del comerç local arriba tot just després de tancar la campanya de primavera que ha consistit en una setmana de descomptes i promocions a diferents botigues. El president de Vilanova Comerç ha valorat amb satisfacció aquesta campanya i assegura que tindrà continuïtat.

I malgrat que ara tots els esforços de l’entitat estan centrats en la segona edició de la Ruta de la Tapa, Vilanova Comerç, ja està dissenyant una nova activitat que volen estrenar abans de l’estiu. Es tracta d’una campanya per promocionar el comerç sostenible que consistirà en la distribució de bosses reutilitzables.

Ruta de la tapa 2017 cartell