Vilanova del Camí “aixecarà les persianes” de 4 establiments buits del centre històric

10 Oct 2014

PRESENTACIO CAMPANYA AIXEQUEM PERSIANES (1)12 ajuntaments catalans, entre ells Vilanova del Camí, participen a la segona edició de la campanya “Aixequem les persianes” que impulsa la Generalitat de Catalunya a través del departament de Territori i Sostenibilitat.

La iniciativa intenta cridar l’atenció sobre els locals que s’han quedat buits als barris antics o perifèrics i fer-los atractius a possibles emprenedors que estiguin pensant en obrir un negoci. La campanya estarà activa del 18 d’octubre al 10 de gener de 2015 i cada ciutat l’ha adaptat segons les característiques del seu municipi.

En alguns municipis s’obriran alguns aparadors de nou per exposar-hi productes d’artesans i artistes o d’activitats comercials; mentre que en altres municipis aquesta obertura de locals s’emmarca dins de campanyes més àmplies i de major durada temporal que inclouen rutes culturals, exposicions d’art i artesania, disseny o degustacions gastronòmiques entre altres.

Aquest any, la campanya compta amb 119 locals buits, la majoria ubicats als barris antics de les ciutats que hi participen. Una xifra força superior a la de la primera edició que va comptar amb 78 aparadors, dels quals, 6 han acabat ocupant-se amb noves activitats comercials.

2014 Campanya_locals_buits_barris_cartell_A3_miniVilanova del Camí, és la primera vegada que participa en aquesta campanya que s’adreça a la Xarxa de Barris amb Projectes vinculada a la Llei de Barris i ho fa oferint quatre aparadors del casc antic. Concretament els ubicats al carrer Major  número 10 i Major, 54, carrer de la Mercè, número 6 i la parada 17 del Mercat Municipal de Sant Hilari.

Segons ha explicat la responsable de Llei de Barris a l’Ajuntament de Vilanova del Camí,  Isabel Egea, ja s’han rebut diferents propostes per ocupar aquests quatre locals buits. La propera setmana està previst un sorteig per adjudicar cada local a un emprenedor.

Els municipis participants en l’edició 2014 de la campanya “Aixequem  les persianes” són: L’Arboç, Sant Pere de Torelló, Mollerussa, Solsona, Montroig del Camp, Roda de Ter, Vic, Castelldefels, Viladecans, Tortosa, La Bisbal de l’Empordà i Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by