La celebració del Dia d’Extremadura a la seu de la Unión Cultural Extremeña Anoia ha tingut aquest any força interès. D’una banda per l’anunci fet des de l’Ajuntament vilanoví de la possibilitat d’establir un agermanament amb Alcántara i de l’altra, perquè des de l’entitat van manifestar la delicada situació que estan vivint, a conseqüència de la pandèmia.
La trobada es va celebrar al local social i va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones. Al costat dels membres de la junta i entre la representació institucional hi havia Dolores Herrera, membre de la Federació d’Associacions Extremenyes a Catalunya, així com l’alcaldessa vilanovina, Noemí Trucharte, la regidora Carlota Silva i els regidors, Xavier Sala, Francisco José Saucedo i Jordi Barón.
L’alcaldessa va obrir l’acte fent l’anunci d’una “agradable notícia”, segons expressen des de l’entitat, sobre la possibilitat de pactar un protocol d’amistat amb Alcántara. Trucharte va explicar que havia tingut ja un primer contacte per carta amb l’alcaldessa d’aquesta localitat, Mónica Grados Caro, per fer-li la proposta i que espera poder concretar, ben aviat, una visita al municipi per dissenyar un protocol d’amistat, que amb el temps es podria formalitzar en un agermanament.
Segons va explicar l’alcaldessa s’ha triat aquest municipi perquè a Vilanova del Camí viuen gairebé dos-cents veïns originaris d’Alcántara. En aquest sentit va assenyalar que gairebé són 700 les persones d’origen extremeny que viuen a Vilanova del Camí i va destacar que totes encarnen una història de lluita, esforç, superació i progrés que també ha contribuït al desenvolupament vilanoví.
Cruz Granado, president de la Unión Cultural Extremeña va celebrar la notícia tot i que també va fer una crida al govern vilanoví davant la delicada situació econòmica que travessa l’entitat. Aquesta, va dir, podria ser l’última celebració del Dia d’Extremadura com associació si les coses no se solucionen i va explicar que en la pròxima assemblea de socis es decidirà el futur de l’entitat.
Des de la Unión Cultural Extremeña ja van explicar a Ràdio Nova tot fent valoració de la pandèmia del sotrac que havia suposat l’any d’aturada d’activitat per a l’entitat. Això sumat a l’esgotament que ja arrossega l’associació des de fa uns anys, manté en un equilibri difícil la continuïtat de la seva activitat.