Vilanova del Camí ha reduït la població de coloms en una tercera part mitjançant l’ús d’anticonceptius

11 Feb 2019
Coloms dispensador farmac anticonceptiu-v11
Imatge d’arxiu

L’any 2017 Vilanova del Camí va implantar la gestió de la seva població de coloms amb Ovistop, un anticonceptiu per coloms. Des de llavors, com a efecte del tractament, la població de coloms s’ha anat reduint progressivament fins a ser un terç menor que la inicial, segons el darrer estudi que l’empresa Zooethics ha lliurat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí

L’anticonceptiu es subministra a dos punts del municipi. En cada un d’aquests punts cada matí a primera hora una màquina escampa la dosis necessària (10 gr/colom). Tot el tractament té un seguiment per part dels biòlegs de Zooethics que ajusten el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment.

L’anticonceptiu redueix els naixements de coloms i s’aconsegueix tenir una població menor de forma respectuosa amb l’espècie, és a dir, sense necessitat de fer captures i sacrificar-los.

Aquest anticonceptiu no afecta a altres espècies, persones o altres animals ni tampoc té cap risc pel medi ambient. El control es duu a terme des de l’any 2017 i per tal que tingui una bona efectivitat es recomana dur-lo a terme de manera continuada durant un període d’uns 4 o 5 anys. Donat els bons resultats, la voluntat de l’àrea de Medi Ambient és continuar amb aquesta mesura preventiva i de control.