Vilanova enceta la que pot ser la darrera edició de la campanya Barris Antics amb la participació del 82% dels comerços del barri |ÀUDIO|

04 Jun 2018


Vilanova del Camí va encetar divendres la vuitena campanya: Barris Antics: molt per descobrir, molt per oferir. La campanya de dinamització del comerç dels barris antics que comparteixen enguany 37 municipis d’arreu de Catalunya estarà activa entre l’1 i el 31 de juny


lliurament premis barris antics juliol17

Premiats edició 2017 a Vilanova del Camí – Foto d’arxiu

Aquesta serà l’última edició de la campanya en el marc de la Llei de Barris, però els municipis que han estat compartint l’experiència els darrers anys, tenen la voluntat de trobar els acords necessaris per continuar la iniciativa. De moment, explica la tècnica responsable del projecte a Vilanova del Camí, Anna Castro, han presentat la proposta tant a la Generalitat com a les quatre Diputacions.

Aquest any participen a la campanya Barris Antics, 28 dels 33 establiments que hi ha al casc antic i Camp del Rei. És una campanya que els resulta molt atractiva, diu Anna Castro, i per això no dubten en repetir l’experiència.

Els premis de la campanya Barris Antics: molt per descobrir, molt per oferir, són experiències per descobrir cada un dels 37 municipis que hi participen. Des de gastronomia a descobertes naturals o estades de relax, visites a museus, tallers i activitats… Aquest any, per primera vegada hi ha entre els participants 4 municipis anoiencs: Sant Martí de Tous i Vilanova del Camí, que ja fa anys que hi prenen part i Òdena i Calaf que s’hi han adherit aquest any.

Vilanova del Camí fa anys que ofereix, com a premi, una caminada pel parc fluvial i l’entorn natural del municipi guiada pels experts de la Colla Excursionista, un dinar de germanor, un DVD de promoció del municipi i aquest any, com a novetat, també seran obsequiats amb tiquets per gaudir del  Vilashopping.

Participar en aquesta campanya és molt senzill, només cal omplir una butlleta amb les nostres dades cada vegada que fem una compra a qualsevol dels establiments adherits a la campanya. El sorteig dels premis es farà el 6 de juliol, cap a la una del migdia, al Mercat Municipal.


És important també destacar el premi que ofereixen els comerciants locals: un lot de productes i serveis que engloba fins a 28 propostes, una per local, i que també es sortejarà el 6 de juliol.


Properament es farà un aparador en una de les parades del Mercat Municipal on s’exposaran tots els premis de la campanya. Fins ara aquest aparador havia ocupat els locals comercials buits del carrer Major, però afortunadament, diu Anna Castro, aquests locals estan actualment llogats, complint així un dels objectius de la campanya que és la dinamització del comerç en el cas antic.

L’experiència de Barris Antics va ser premiada en la passada edició de la Copa España Creativa celebrat a Melilla el passat mes d’octubre. El Jurat de la Copa, explica Castro, va seleccionar 20 projectes, entre ells el de Barris Antics, del què en van destacar l’exemple de col·laboració i compromís humà per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis que participen en la campanya. El jurat va destacar també els valors de la campanya “es tracta d’un projecte imaginatiu, innovador, pioner i transversal que fomenta el diàleg público-privat.”  

Recordeu doncs que comprar al Casc Antic i el Camp del Rei de l’1 al 31 de juny pot tenir premi. Si demaneu la butlleta per participar al sorteig que es farà el proper 6 de juliol, us pot portar a qualsevol dels 37 municipis que participen en aquesta edició de la campanya de Barris Antics.

BARRIS ANTICS-cartell-1-2018