Vilanova posa en marxa un servei d’atenció a les famílies que ofereix acompanyament educatiu i atenció psicològica a menors, joves i famílies

26 Mar 2018

conveni equip atencio families2018-v11


L’Ajuntament de Vilanova del Camí i l’Associació Dones amb Empenta han signat un conveni de col·laboració per prestar al municipi un servei d’atenció a les famílies. La signatura ha anat a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte i Maria del Mar Granados, presidenta de DAE. La regidora de Serveis Personals, Salut i Consum, Sílvia Cáceres, de qui despendrà la coordinació del servei  també ha participat e l’acte


El servei d’atenció a les famílies ofereix acompanyament educatiu i atenció psicològica a menors, adolescents i joves, així com a les seves famílies, a través d’una metodologia  individual i grupal. “L’objectiu, explica la regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, és oferir a les famílies eines i estratègies per a resoldre conflictes generats per diferents situacions de crisi en les que es puguin donar problemes de convivència o risc de violència”.

Els programes que estructuren la intervenció familiar són quatre: la derivació, prèvia a l’acollida, que es farà de manera coordinada amb altres serveis de la xarxa; l’acollida; la intervenció psicològica i educativa; i la derivació de suport i alta.

El Servei d’Atenció a les Famílies s’oferirà amb una freqüència quinzenal de 3 hores d’atenció directa a les famílies del municipi que així ho requereixin. En principi, explica la regidora Sílvia Cáceres, s’estima que es podrien atendre unes sis famílies al mes i ha destacat que cal demanar cita prèvia a Serveis Personals. Podeu contactar per telèfon al 938054411 o físicament al 3r pis de l’edifici d’Entitats, plaça dels Horts, 1.


Globus senyalitzador Icons Google

Les sessions es portaran a terme els dimecres, de manera quinzenal, de 4 a 7 de la tarda a Can Papasseit