Vilanova presenta a Màlaga, en el marc de la Red Innpulso, una experiència local innovadora en tractament d’aigües

25 Abr 2018

Trobada Red Innpulso abril18 (3)-v11


Vilanova del Camí participa aquesta setmana en la III Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació que té lloc al Palau de Fires i Congressos de Màlaga, en el marc del Greencities, IX Foro de Inteligencia y Sostenibilidad Urbana


L’alcaldessa vilanovina, Noemí Trucharte i el Primer Tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios, han viatjat fins a Màlaga per participar i compartir experiències i projectes locals innovadors amb altres ajuntaments de tota Espanya. Gloria Serrano de l’spin off, Hidroquimia SL, és l’emprenedora que acompanya Trucharte i Palacios fins a Màlaga, on aquest dimecres han presentat un projecte de tractament d’aigües mitjançant la filtració amb membranes.

Serrano explica que el projecte va néixer de la preocupació de Vilanova del Camí pel medi ambient i l’economia circular. El tractament de l’aigua que s’utilitza en molts processos industrials plantejava un repte important que va incentivar i accelerar el creixement d’Hidroquimia amb l’objectiu d’aportar solucions punteres i innovadores a la gestió i el tractament de les aigües que permetessin augmentar l’eficiència en la seva gestió i a un cost, el més baix possible.

Les solucions proposades per Hidroquimia són tecnològiques i per tant, d’alt valor afegit, centrades en aconseguir la millor gestió dels processos de l’aigua i la reutilització de recursos, apostant per una economia circular.

El projectes vilanoví s’ha exposat en un acte que ha començat amb la benvinguda del Secretari General de Fomento a la Innovació del Ministerio de Economía, Indústria i Competitividad, Juan Manuel Garrido.

Els presidents de la Red Innpulso, Carlos Troika, Alcalde d’Ermua i Alfredo Vega, alcalde de Terrassa han introduït la presentació dels projectes innovadors d’aquesta edició.

Trobada Red Innpulso abril18 (2)-v11