Vilanova rep el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques en el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local

19 Feb 2019
bones practiques 2-feb19

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va ser doblement reconegut dijous en el marc de la conferència sobre innovació democràtica i bon govern que van organitzar la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Les entitats organitzadores van reconèixer a Vilanova del Camí dues Bones Pràctiques: el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) de l’Àrea d’Obres i Urbanisme i el projecte de dinamització econòmica dels Polígons dels Plans

A l’acte hi van assistir l’alcaldessa Noemí Trucharte, l’arquitecte municipal, Francisco Carbajo, i Joan Garcia, tècnic dels Serveis Municipals.

Les entitats organitzadores volen projectar en aquest acte, els principis que inspiren la Carta Europea d’Autonomia Local i estimular la innovació i bona governança local seguint les estratègies establertes pel Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa.

El Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Fundació Carles Pi i Sunyer ha acreditat al llarg d’aquests darrers anys més de tres-centes accions o programes d’èxit desenvolupades pels governs locals a Catalunya i constitueix una plataforma consolidada que anima a seguir cooperant en la construcció del bon govern i la bona administració local.

“Vilanova ha estat protagonista d’un conjunt d’accions i projectes d’èxit que revelen el compromís amb la millora continuada de l’administració local”

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, segons el Banc de Bones Pràctiques, ha estat protagonista d’un conjunt d’accions i projectes d’èxit que revelen el compromís dels municipis amb la millora continuada del govern i l’administració local. Vilanova ha rebut en els darrers anys, dues certificacions de Bones Pràctiques, la primera pel Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) i la segona, pel projecte comú de Polígons dels Plans.

El Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) a l’Àrea d’Obres i Urbanisme és un projecte iniciat el 2011 amb la voluntat inicial de facilitar la relació entre l’administració pública i les empreses i emprenedors del municipi, que també ha permès facilitar recursos i serveis als negocis i ciutadans del municipi, i la digitalització d’uns 370.000 documents. Es tracta d’una aplicació informàtica que permet accedir a la informació de l’Àrea d’Obres i Urbanisme relacionada amb la parcel·la urbanística. D’aquesta manera es pot accedir ràpidament i sense haver de cercar la informació en format paper a l’arxiu històric de totes les llicències d’activitat, comunicacions prèvies, llicències d’obres, guals, certificats d’antiguitat, urbanístics, divisions horitzontals, parcel·lacions, plànols, documentació, etc. Igualment ha permès la creació d’un directori d’empreses mitjançant un visualitzador d’activitats en un mapa, i facilitar espais web gratuïts per a empreses i comerços del municipi.

bones practiques-feb19

La dinamització econòmica dels Polígons dels Plans reconeguda com a element estratègic de desenvolupament de quatre municipis i del territori

D’altra banda, els ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena, La Pobla de Claramunt i Santa Margarida de Montbui -incorporat recentment al projecte- treballen conjuntament des de 2013 per poder consolidar els seus cinc polígons: els polígons de la Riera de Castellolí, Pla de Rigat, Pla de les Gavarreres, Plans d’Arau i Plans de la Tossa, i transformar l’activitat econòmica d’aquests en un element estratègic de desenvolupament dels quatre municipis i del territori.

El projecte parteix de la premisa de considerar a mig termini territorial i administrativament els quatre polígons, que inclouen un total de 130 hectàrees i unes 133 empreses, com un sol àmbit d’activitat econòmica. Es compta amb el suport del Centre d’Innovació Anoia per a donar resposta a les necessitats de les empreses i dels treballadors, així com per atraure la captació de noves empreses i emprenedors; i amb l’Associació dels Polígons dels Plans, com a òrgan de representació de la zona.

L’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte va compartir el reconeixement de Polígons dels Plans amb l’alcalde de La Pobla de Claramunt, Santi Broch i el regidor de Serveis Municipals d’Òdena, Mariano Ruiz.

En el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per l’FMC i la Fundació Pi i Sunyer, que va comptar amb l’assistència de prop de 450 participants, es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis que han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP).

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by