4a etapa camí de Sant Jaume amb la Colla Excursionista de Vilanova del Camí

19 Oct 2018
Colla 4a etapa cami Sant Jaume 2018 Foto M Rosa Carol-v11

Els amics de la Colla continuen fent el Camí de Sant Jaume. Diumenge, 7 d’octubre un grup d’uns 40 caminaires van fer l’etapa de Cervià de Ter a Girona, la quarta que han enllaçat des que van començar a fer-la dins el programa d’excursions de la Colla

Van iniciar el recorregut a Cervià de Ter, punt final de la tercera etapa. En aquest primer tram del recorregut van passar pel poble de Medinyà on destaca la façana de l’antic hospital que oferia acollida als pelegrins que transitaven per aquesta ruta. El 1389 es va fundar l’hospital amb capella propia dedicada a Sant Jaume. D’aquest edifici no queden restes, però si un record de la seva ubicació on hi ha una placa que ho recorda.

A continuació, van arribar a Sarrià de Ter i el van travessar seguint el carrer Major, antic camí ral. Al final, hi ha l’església de la Mare de Déu de la Misericòrdia.

Passant a l’altre riba del Ter pel pont de l’Aigua ja són a Girona, on tenien moltes coses per visitar. “Destaca la catedral per les seves grans dimensions i els molts tresors històrics que conté. El Call jueu. Les cases a la riba de l’Onyar amb les seves façanes de colors. El parc de la Devesa… explica Francesca Cullerés des de la Colla; “tenim una estona per passejar pels seus carrer i visitar aquesta ciutat que, pel maig, omple de flors carrers, edificis, catedral, esglésies… i molt visitants encantats d’aquesta meravellosa ciutat catalana”.

Des de l’entitat han donat les gràcies als vocals Julio Abad, Josep Balada, Marcel•lina Grados i Francesca Cullerés , així com als companys Jaume, Clemente, Ramona i Mercè que estan fent gaudir a la Colla amb aquests trams del Camí de Sant Jaume.

La propera sortida serà el diumenge 21 d’octubre, ermita de la Mare de Déu del Fau (Alt Empordà-Maçanet de Cabrenys). Sortiran amb autocar des del lloc habitual a les 6 h del matí i tornaran a les 21h. Per aquelles persones que els vulguin acompanyar, però no vulguin realitzar l’excursió es planteja una alternativa, perquè el poble permet fer una excursió menys exigent visitant indrets naturals com la Gorja de les dones i realitzant una visita turística per Maçanet. Desnivells de 200 metres i entre 5 i 10 quilòmetres.

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19:00 a 20:30 h al carrer Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis, també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook.