Ajuntament i entitats renoven el compromís amb la pràctica esportiva que mobilitza anualment prop d’un miler de persones | FOTOS

09 Nov 2018
convenis esports 2018 (1)
album-fotografic-faldo-borde

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Vilanova del Camí va acollir dimecres la signatura de convenis entre l’administració local i una quinzena d’entitats esportives. L’acte es va complementar amb una sessió formativa a càrrec de la Diputació de Barcelona centrada en aspectes normatius, als quals caldrà que les entitats s’adaptin ràpidament

La trobada amb les entitats esportives d’aquest dimecres tenia doble interès i s’emmarcava en el Projecte de Suport als Clubs per al desenvolupament de l’esport. Per una banda, es va fer la signatura anual dels convenis esportius que regula la cessió dels espais municipals i la relació i compromisos entre entitat i Ajuntament. I d’altra banda, es va oferir una proposta formativa, que presentava la Diputació de Barcelona.

Una quinzena d’entitats esportives van ser presents a l’acte. L’alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor d’esports Camilo Grados van donar la benvinguda als assistents i van posar en valor tota la feina que es fa des de les entitats per a la promoció esportiva. L’alcaldessa Noemí Trucharte va reconèixer i agrair la tasca de les entitats, protagonistes de la dinamització esportiva del municipi. Una tasca, va dir Trucharte, que supera amb escreix les expectatives municipals donat que la majoria són entitats petites o familiars i en canvi son capaces d’aconseguir fites molt importats.

La voluntat de l’Ajuntament, va dir Camilo Grados, és la de continuar amb aquest treball conjunt i aquest compromís de suport anual, un compromís que queda rubricat en cada un dels convenis.

convenis esports 2018 (3)

La Diputació tria Vilanova per fer una prova pilot que ajudarà les entitats a professionalitzar-se i adaptar-se amb la normativa vigent

La signatura dels convenis amb les entitats esportives d’aquest dimecres es va complementar amb una sessió formativa a càrrec dels tècnics de l’Oficina d’Activitats Esportives de la Diputació de Barcelona.

a Diputació és conscient que bona part de la dinamització de l’esport recau en les entitats esportives, i que el sector esportiu, en els darrers anys està vivint un procés de professionalització i de requeriment normatiu al qual les entitats han d’adaptar-se ràpidament.

L’Oficina d’Activitats Esportives, coneixedora de les dificultats, ha cregut convenient oferir assessorament als ens locals i les seves entitats, per tal de donar-los suport i ajudar-los a complir el marc normatiu vigent.

Elisenda Noguera, Cap de l’Oficina i el tècnic, Xavier Garcia, van exposar la proposta als representants de les entitats esportives locals, un programa que forma part d’un recurs de caràcter tècnic que ha triat Vilanova del Camí com a municipi pilot.

Els assistents van fer atenció a la proposta i no van dubtar en preguntar i entrar al detall del projecte. Properament, les entitats esportives, hauran de donar resposta sobre la voluntat i les possibilitats de participació, en base a la qual Diputació Esports decidirà la viabilitat de portar a terme aquesta acció formativa a Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by