L’aprovació del PMUr3 és un dels punts destacats de l’ordre del dia del pròxim ple ordinari

09 Nov 2018
Area PMUr3 planol

Entre els punts de l’ordre del dia del ple ordinari del pròxim dilluns, destaca la proposta d’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana PMUr3 un dels temes que ha fet evident, en els últims mesos, la fractura dins l’equip de govern, perquè no han arribat, de moment, a un acord. L’alcaldessa vilanovina, Noemí Trucharte, busca el suport dels grups de l’oposició per poder-lo tirar endavant

Segons ha fet públic Trucharte, només dos partits han manifestat el vot favorable al PMUr3. “Els altres no estan d’acord o no s’han decantat. Uns per interessos partidistes i uns altres, desgraciadament, perquè només pensen en les properes eleccions municipals”, diu l’alcaldessa. I ha demanat a tots els partits “que siguin responsables i apostin pel futur de Vilanova”.

Trucharte explica que l’aprovació permetrà que es desenvolupi i converteixi en zona comercial i zona verda, els terrenys que van des de la rotonda de la Masia fins a la rotonda de l’entrada de Vilanova (C-244) i que “el projecte contribuirà positivament al desenvolupament urbanístic i progrés econòmic de la ciutat”.

El mes de juliol VV-IPV ja va presentar una moció al ple posant en qüestió la gestió del govern amb la promotora privada que vol desenvolupar el sector que comprèn els terrenys ubicats al marge de la C-244 entre la rotonda de La Masia i l’avinguda Verge de Montserrat, a l’entorn del Puig d’Andela i Scorpia. VV-IPV reclama millores en el projecte, sobretot pel que fa a les distàncies entre les edificacions i els límits de les parcel•les, així com compensacions a la promotora, el 10% de l’espai destinat a zona residencial, en comptes d’una parcel•la de concentració.

Vilanova DECIDE és l’únic partit que juntament al PSC ha defensat clarament el projecte; destaca la dinamització comercial d’aquesta zona, les aportacions econòmiques que pot suposar pel municipi, l’adequació d’una gran zona verda de més de 15.000 metres quadrats per a la pràctica esportiva i l’esbarjo… També assenyalen que el projecte ha passat tots els filtres d’Urbanisme i ha obtingut tots els permisos i informes necessaris de la Generalitat i de diferents organismes.

L’altre soci de govern, Vilanova Alternativa no s’ha pronunciat obertament sobre el projecte i es va abstenir davant la moció presentada per VV-IPV el mes de juliol.

Aquest és com dèiem un dels temes més rellevants del ple del pròxim dilluns.

A la sessió també és previst modificar el Reglament d’Honors i Distincions de Vilanova del Camí, l’Ordenança de circulació, l’Ordenança reguladora del cementiri… A més és previst aprovar el Protocol d’actuacions davant les violències sexuals en espais festius.

D’alta banda, la regidora no adscrita Meritxell Humbert ha presentat també una moció al ple referent a la gestió de residus.

El ple començarà a les 7 de la tarda i es podrà seguit, com és habitual, via streaming per la freqüència de Ràdio Nova, el 107.7 fm o canals televisiovilanova.cat i vilanovainformacio.cat

TVV banner gran 720x407