Caminant i descobrint Casserres amb la Colla Excursionista de Vilanova del Camí

28 Mai 2019
Colla a Casserres maig 2019 Foto J Sayos
Foto Jaume Sayós

Una cinquantena de caminaires van acompanyar el passat cap de setmana, la Colla Excursionista de Vilanova del Camí a fer una excursió a Casserres, a la comarca del Berguedà. El dia de primavera va acompanyar i van fer una caminada molt interessant per la serra que volteja la vila


Colla Excursionista de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


“Vam gaudir de la multitud de colors que regala la primavera i de la calma que va envoltar la caminada”, afirma Francesca Cullerés. La cronista de la Colla ens convida a conèixer aquest municipi “de poc més de 1.500 habitants (l’any 2016 en tenia 1.528) hi passen les rieres de Clarà i Merlés i a prop del seu terme, el Llobregat”. Els llocs d’interès són la torre de l’Amo de Viladomiu Nou i Sant Marc, així com el Monestir de Sant Pere de Casserres (fundat a mitjans del segle XII) que conserva la major part de frescos i pintures.

“El poble de Casserres, documentat des dels últims segles medievals com a «barri», es va formar a partir d’un llarg carrer que unia el castell amb l’església de l’Àngel Custodi”, recull Francesca Cullerés i “del castell, que probablement era situat al lloc on posteriorment fou construït l’actual ajuntament, no en queda cap resta, però durant els segles medievals (VIII-XIII) fou una gran fortalesa i jugà un paper decisiu en el procés de repoblació i reconquesta del territori”.

Des de l’entitat han agraït aquesta interessant i bonica sortida als vocals per fer-los gaudir d’un dia magnífic: Ramón Codina, Joan Piernas, Teresa Feliu i Montserrat Ramonjoan.

La propera cita és aquest cap de setmana. Concretament el dia 2 de juny a Oix (La Garrotxa). Sortiran amb autocar a les 7 h del matí des del lloc habitual i tornaran a les 20h.

Les inscripcions es poden fer el dijous de la setmana de la sortida de 19 a 20:30 h al carrer Montserrat, 28 (Restaurant Nou) de Vilanova del camí. Els socis també al 93 803 43 88 i 627 646 512, WhatsApp, cevcami@hotmail.com i Facebook.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by