Catalunya Sí que es Pot defensa un tomb de les polítiques d’austeritat

23 Set 2015

Cat. sí que es pot! V02

Catalunya Sí que es Pot es va fer present, el passat matí de diumenge a la plaça del Mercat. L’acte va aplegar diversos simpatitzants d’aquesta candidatura de confluència des de la qual afirmen recollir “bàsicament, les aspiracions de sempre de la gent d’esquerres i els moviments socials”. Aquesta confluència vol donar a Catalunya i a la resta de l’Estat “un tomb a les polítiques d’austeritat i de submissió als interessos de troika europea, és a dir als interessos del capital per damunt dels drets socials”.

La candidata de l’Anoia i regidora de Santa Margarida de Montbui per ICV-EUiA Coral Vázquez va exposar les prioritats per les polítiques d’ocupació necessàries per fer front a l’atur cronificat que viuen moltes famílies, un atur que, amb les successives reformes laborals i retallades de drets socials, suposa l’exclusió de molta gent i una pobresa creixent que –majoritàriament- té rostre de dona.

En aquest sentit, Cristina Fernández, candidata de Podem, va dedicar el seu discurs a posar èmfasi en els drets de les dones i la seva lluita per sortir de la desigualtat. Entre altres reivindicacions, va reclamar el dret a l’avortament lliure i gratuït.

El veterà Joan Coscubiela, actualment Diputat al Congrés per ICV-EUiA (adscrit a l’Esquerra Plural), i actual número 3 de la candidatura, va citar la llunyana trajectòria de la gent que s’aplega entorn Catalunya sí que es Pot. Així va recordar la seva intervenció en la defensa de la Seguretat Social; va saludar sindicalistes presents que coneixia bé –per la seva etapa de Secretari General de les CCOO de Catalunya- i va posar sobre la taula l’esclat de democràcia que viu el país i que no es pot limitar únicament a l’eclosió de les mobilitzacions pels drets nacionals de Catalunya, sinó també per la mobilització contra els desnonaments amb la PAH, les del món de l’educació i de la sanitat pública.

Els candidats van poder realitzar abans de l’acte públic de Catalunya Sí Que es Pot, una visita a la Unión Cultural Extremeña, on van poder saludar i compartir amb les persones participants de la festa de la seva patrona.