- Aquest any la trobada esportiva del Furio Jol Vilanova del Camí ha canviat una mica el format i a banda de la combinació mixta, amateur i professional, incorpora alumnes infantils.
- La cita és dissabte a partir de les 16:00 h al poliesportiu de Can Titó i comptarà amb la participació d’una quarantena d’alumnes vilanovins i un bon gruix més que vindran d’altres escoles de fora.
El poliesportiu de Can Titó acollirà aquest dissabte una jornada cent per cent de muay thai de la mà de l’escola Furio Jol Team de Vilanova del Camí. És la tercera cita esportiva d’aquesta vetllada mixta, amateur i professional, de la Copa Nascuts per Lluitar. Aquest any, però, arriba amb una novetat important i és la incorporació també d’exhibicions infantils.
Des de l’any 2019 el club vilanoví no organitzava una trobada esportiva com aquesta, que no només compta amb la participació d’alumnes de muay thai de l’escola vilanovina, sinó també amb alumnes d’altres escoles de Catalunya i d’arreu de l’estat. A més, compta amb el plat fort dels combats professionals.
Segons explica el director i entrenador del Furio Jol, Jonathan González, aquest any serà una mica diferent, perquè no podien comptar amb tants professionals i perquè volien apostar per un format nou i donar també cabuda als alumnes més petits.
Així, a banda del ring, l’esdeveniment es disputarà entre dos tatamis. En un, només hi haurà combats d’exhibició amb els més petits, mentre que en l’altre, competiran els nens a partir dels deu anys i fins als quinze, en tres categories, en què hi haurà eliminatòries o finals directes depenent del nombre de participants.
Aproximadament una quarantena d’alumnes vilanovins participaran aquest dissabte en aquest esdeveniment esportiu, que començarà cap a les quatre de la tarda i s’allargarà fins al vespre amb la vetllada professional. Es tracta, com diu González, que els practicants s’ho passin bé i el públic gaudeixi amb aquests combats de muay thai.
Un combat d’alt nivell: ‘Sonia vs Emma’
A Vilanova del Camí comencem a saber una mica més sobre el muay thai o la boxa tailandesa gràcies a la bona actuació dels esportistes del Furio Jol, com la Sonia Rodríguez que ha estat campiona d’Espanya dos anys consecutius, el 2017 o 2018.
Com ella explica, al muay thai se’l coneix també com “l’art de totes les parts” o de les vuit extremitats, perquè s’utilitza tot el cos: mans, peus, colzes, genolls… És una modalitat d’art marcial molt completa, diu Rodríguez, on és la tècnica és clau. Afirma que és un esport que “enganxa” i li dona molta confiança i seguretat. També valora de manera molt positiva els valors compartits amb l’entrenador i els companys de l’escola: el respecte i el treball en equip.
La Sonia va començar amb aquest esport quan tenia trenta-quatre anys. Havia fet esport abans, però mai havia practicat el muay thai. Entrena cada dia i reconeix que ho va passar malament amb l’aturada obligada que va imposar la pandèmia, per això es mostra contenta de poder tornar a pujar al ring. A més, anima a altres dones a descobrir i a practicar muay thai, perquè segons afirma és un esport que no entén de gènere, ni d’edat, ni de raça…
Pel que fa a les dificultats o la possibilitat de prendre mal, explica que per això estan els entrenaments i que tot se supera amb la pràctica. Quan puja al ring, l’eufòria també es posa en joc i diu que els cops no es noten.
“Cada vegada hi ha més dones que practiquen muay thai, un esport que treballa molt la confiança i la seguretat”.
Sonia Rodríguez
L’únic combat professional que es disputarà durant la vetllada serà el d’aquesta campiona vilanovina que competirà amb Emma Angulo, una esportista del gimnàs Sant Jordi de Terrassa que també va començar tard a competir, però va debutar com a professional una mica abans que Rodríguez.
El combat entre la Sonia i l’Emma serà força igualat, perquè amb l’aturada de la pandèmia, fa temps que cap de les dues puja al ring. Jonathan González mostra la seva admiració per les dues, perquè com assegura són dues guerreres, dues dones treballadores, mares i grans esportistes.
L’escola Furio Jol Vilanova del Camí compta actualment amb 350 alumnes i creix cada dia més la pràctica entre les nenes i noies, no només del taekwondo -que és un esport olímpic- sinó també de muay thai.
La cita esportiva d’aquest dissabte compta amb el suport federatiu de l’OWKLE, de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i d’un bon nombre de patrocinadors.
El preu de les entrades es fa en concepte de donatiu per a cobrir les despeses d’organització i serà de 8 euros.