El 17 d’abril l’Espai Jove celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil a Can Muscons

08 Abr 2019
Cartell Dia Informacio Juvenil 2019

Can Muscons, la masia ubicada al camí del cementiri de Vilanova del Camí, acollirà el proper 17 d’abril de 9:00 a 24:00 h unes jornades que organitza l’Espai Jove en motiu de la Celebració del Dia Europeu de la Informació Juvenil (European Youth Information Day)

La jornada iniciarà el matí amb 4 campionats: de Playstation, Tennis Taula, Futbolí i Billar, on els joves de 12 i 29 anys podran demostrar les seves habilitats i obtenir diferents premis que es descobriran a l’inici de cada torneig un cop llegides les bases. Per tal de participar en aquestes competicions cal fer inscripció que podrà fer-se el mateix dia de 9:00 a 11:00 h. Les competicions s’allargaran fins a les 14:00 h.

A la tarda, a partir de les 17:00 h, es portaran a terme un seguit d’activitats vinculades amb la Informació Juvenil. Els joves podran trobar un Espai d’Orientació Laboral, que funcionarà de 17:00 a 18:00 h, on els joves podran aprofundir sobre temes relacionats amb sortides professionals i també sobre recursos i competències bàsiques que cal tenir en compte per forjar-se el futur que desitgin.

Així mateix podran visitar un espai amb Experiències de Mobilitat Internacional, de 18:00 a 19:00 h, per tal que aquells joves interessats en gaudir d’una experiència a l’estranger, puguin conèixer de primera mà les vivències d’altres joves.

A les 19:00 h tindrà lloc la presentació del Col·lectiu Feminista que ha nascut a les aules de batxillerat de l’Institut Pla de les Moreres i que ha rebut el suport en matèria de participació juvenil de l’Espai Jove. Aquesta presentació anirà seguida d’un Taller de Gènere, a les 19:30 h,  a càrrec de Dones amb Empenta que, sota el títol: “Només Sí, és Sí!” posarà la mirada en la prevenció dels diferents tipus de violències i abusos que es produeixen en espais d’oci.

Durant tota la tarda, de 17:00 a 20:00 h,  també comptarem amb un Taller de Cuina on els i les joves podran anar passant i elaborar el seu propi berenar de la mà d’una tallerista en pastisseria.

Finalment, per concloure les jornades, està previst un Concert de La Séptima Trastada, que començarà a les 20:30 h. El grup vilanoví, que ha compartit cartell amb músics tant destacats com Tomasito, ens oferirà -en un format reduït- un bon repertori de rumba fusió.

I tot seguit, a les 22:30 h, el programa es clourà amb una sessió de Cinefòrum amb la projecció de la película “A Escondidas” de Mikel Rueda que aborda sobre les relacions juvenils, els drets LGTBI i el fet migratori.

Exterior de Can Muscons

El concurs #InfoCanMuscons premiarà la imatge que millor expliqui alguna cosa que s’hagi descobert gràcies als serveis d’informació juvenil

El Dia Europeu de la Informació Juvenil, és una proposta d’ERYICA (l’Agència Europea per la Informació i l’Assessorament dels Joves) amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat i el reconeixement de la informació juvenil i els serveis que ofereix. És per això, que al llarg de la jornada, hi haurà instal·lat a Can Muscons un Photocall per sumar-nos a la campanya internacional fent-nos fotos que podem publicar amb les etiquetes #newinfo i #infoselfie.

Des de Joventut es fa una crida a la participació dels informadors i informadores i les persones que treballen en l’àmbit de la joventut, les associacions juvenils, i els propis joves perquè es facin un selfie i expliquin alguna cosa que hagin descobert gràcies als serveis d’informació juvenil. Així mateix, entre tots els participants de la campanya que utilitzin l’etiqueta #InfoCanMuscons es sortejarà un altaveu Bluetooth.

Des de l’Oficina Jove de l’Anoia, també es sumen a la campanya amb l’etiqueta #infoanoiajove i per la celebració europea ens acompanyaran a Can Muscons amb l’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil de què disposa el servei comarcal de Joventut.

Interior Can Muscons (16)

L’Espai Jove organitza una  Jornada de Portes Obertes el 15 d’abril per mostrar l’espai on es traslladarà el servei a partir del 24 d’abril

L’elecció de Can Muscons no ha estat en va, doncs passada la Setmana Santa, a partir de dimecres 24 d’abril, s’hi traslladarà el servei de l’Espai Jove que oferirà tots els serveis que venia donant al barri de La Pau. L’horari d’atenció del servei serà de dilluns a dissabte de 16:00 a 19:00 h.

Abans de la celebració del Dia Europeu de la Informació Juvenil, l’Espai Jove organitza una Jornada de Portes Obertes per al dilluns 15 d’abril de 16:00 a 19:00 h per tal que els propis joves, les famílies o qualsevol persona pugui conèixer la ubicació i instal·lacions del servei de Joventut.

Interior de Can Muscons