El 22 de febrer torna el festival de fotografia FineArt Igualada amb més mirades sobre el passat i el present | ÀUDIO

29 Gen 2019

L’organització del FineArt Igualada ja ha presentat la imatge de la setena edició del festival fotogràfic que tindrà lloc del 22 de febrer al 17 de març. El certamen ha tornat a convocar aprenents, aficionats i professionals de la fotografia, al mateix temps que convida al públic a gaudir de més d’una cinquantena d’exposicions repartides en una vintena d’espais, alguns expressament pensats per l’ocasió

Ramon Muntane FineArt 2019 (6)
Ramon Muntané, director del FineArt Igualada

El festival, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, renova cada any la seva imatge que enguany és atrevida en la tècnica, el traç i el colors, però està plena de significat en la relació amb la fotografia dels inicis: l’analògica. La imatge és obra de Nil Morist, il·lustrador igualadí, professor de l’escola d’Art Gaspar Camps d’Igualada i membre de l’associació de dissenyadors disseny=igualada.  Tot i que la intenció és deixar volar la imaginació, segons explica el director del festival, Ramon Muntané, “aquesta vegada la imatge intenta transmetre l’al·legoria del fotògraf agenollat, amb la càmera penjada al coll i els dibuixos de l’obturador obert amb diferents diafragmes”.

Cada any, suposa tot un repte superar l’edició anterior, sobretot per les bones xifres que registra el festival. L’any passat va tenir una excel·lent acollida i va superar en un 35% els visitants de l’any anterior.

Tot comença pràcticament quan acaba una edició, és a dir que l’organització descansa un mes, però es posa mans a la feina el maig per tenir la tria enllestida a finals de setembre. Molts fotògrafs s’interessen pel certamen i es presenten voluntàriament per participar-hi. N’hi ha d’altre que els busca directament l’organització, per la seva experiència, veterania, trajectòria…

Amb el treball d’uns i altres, l’organització acaba arrodonint les diferents exposicions que conformaran el festival. A més a més, cal afegir-hi el treball que presenten les escoles de fotografia que any rere any, també són convidades a participar al FineArt i que acaben aportant projectes de qualitat i molt dignes, amb la qual cosa, com afirma Muntané, la base està garantida.

Tot i que el FineArt ha explorat gairebé tots els espais d’exposició de la ciutat d’Igualada, sempre n’hi ha algun de nou per estrenar. En aquesta edició, per exemple, exposaran per primera vegada a l’església de les Josefines, a la casa de les Vedrunes, a costat de la seu de Càritas. Han triat una mostra de caire social i amb compromís que arriba des de Grècia i que ha estat realitzada per infants i joves migrants.

Una de les mostres destacades d’aquest setè festival serà, sens dubte, la que acollirà el treball de dos grans fotògrafs: Ignasi Marroyo i Manel Gausa. Estarà ubicada a la sala gran del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i recollirà imatges de Barcelona, especialment conegudes les del barri del Somorrostro, de finals dels 50 i principis dels 60.

FineArt Igualada 2019 cartell

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by