El bon temps i una notable participació acompanyen la Romeria de la Verge de Guadalupe

27 Set 2011

UnioCulturawebUn temps d’estiu va acompanyar diumenge la celebració dels actes de la Romeria de la verge de Guadalupe. La jornada festiva de la Unió Cultural Extremenya Anoia va comptar amb la participació de centenars de persones que al llarg del matí i la tarda van participar del programa d’activitats, al Parc Fluvial vilanoví. El president de l’entitat, Paco Nevado, ha fet una valoració positiva en tots els sentits, tant de l’organització com del seguiment de la festa.

L’homenatge a la patrona extremenya va començar de bon matí amb una novetat: un campionat de petanca per afeccionats que va convocar unes 50 parelles. És una proposta que s’incorporava per primer any al programa d’actes i que segons afirma Nevado repetiran en altres jornades festives, perquè ha tingut una bona resposta.

Els premis per als participants van ser en forma de lots de productes extremenys.

També al voltant de la cuina extremenya es va fer un concurs de plats típics que va comptar amb una dotzena de propostes. Maribel Sandobal va ser la guanyadora amb un plat de postres dolces de rosquillas; Magdalena Cantero va guanyar el segon premi amb un plat de sopa de tomàquet, i Antonia Sevilla, el tercer, amb unes empanades.

Cap a migdia, es va fer un dels actes centrals de la jornada: la missa en honor a la verge, seguida de l’actuació del grup de cors i danses de l’entitat.

Unes dues-centes persones, tal i com l’organització havia previst, van compartir el dinar de germanor, aquest any a base de paella. L’ambient va ser encara més festiu després de la sobretaula, amb les actuacions de l’Escola Artístic. Segons ha explicat Paco Nevado més de 300 persones van omplir totes les cadires disponibles i van gaudir de l’exhibició de Jéssica Fernández i Laia Esquina, amb Antonio Zarco i Xavi Zarco a la guitarra, Eva Navas a les palmes i l’actuació de Sheila Grados, que hi va posar la guinda.

La propera activitat prevista per la Unió Cultural Extremenya Anoia és la participació a la Fira del Comerç i la Indústria de Vilanova del Camí, els dies 7, 8 i 9 d’octubre.

D’altra banda, el dia 22 d’octubre tenen previst celebrar la tradicional festivitat de les fogueres de San Pedro d’Alcántara. I el dia 31 d’octubre, al vespre, faran la castanyada al local social.