El carnaval vilanoví esdevé una cita de referència amb 800 participants i 18 comparses |ÀUDIO i FOTOS|

20 Feb 2018


Un total de 800 persones han participat a la Rua de Carnaval 2018 de Vilanova del Camí. Finalment 18 comparses es van inscriure a la rua i al concurs que aquest any, ha mantingut el nivell de participació respecte l’edició anterior. La qualitat de les comparses, però, es supera any rere any, i està convertint el Carnaval de Vilanova del Camí en una cita de referència a la comarca


carnaval 2018 (14)-faldo

El bon humor i l’alegria van ser presents en tot el recorregut i les comparses van poder lluir el treball realitzat durant mesos. Tot i que la previsió de pluja amenaçava l’activitat, finalment es va poder portar a terme tal i com estava prevista.

La regidora de Cultura Imma González ha fet una valoració molt positiva de la festa i ha agraït la bona organització per part de les tècniques de Cultura i dels agents de la Policia Local “que van permetre un correcte desenvolupament de la rua”. També ha fet un reconeixement especial “a l’Associació Cultural Camp del Rei i al Consell Jove la Xispa per la seva implicació; als primers, per fer possible un any més, el carnaval infantil, perquè ells sols s’encarreguen de tot, i a La Xispa pel ball i festa de carnaval a Can Papasseit que va estar molt bé”.

Els 800 participants a la rua d’aquest any no ho van posar gens fàcil al Jurat, integrat per representants de les Ampes del Pompeu Fabra i Marta Mata (Laura Pavón i Jordi Pérez), la Comissió de Festes i l’hereu vilanoví Adrián Muñoz, que van acompanyar les comparses a la rua d’incògnit. Segons la regidora la incorporació d’aquestes persones al Jurat els ha permès “valorar la feina que hi ha darrera la tria dels guanyadors i que ha de tenir en compte molts aspectes, no només la carrossa i les disfresses, sinó la marxa, la coreografia…”

Passat un quart d’onze de la nit, les carrosses arribaven a Can Papasseit i la música esperava amb el DJ PAKO fins dos quarts de dotze que va començar l’espectacle de “Raggatunning”. La festa va acabar amb el DJ pels joves que va punxar fins dos quarts de cinc de la matinada.

La regidora ha posat molt bona nota a la festa organitzada per La Xispa i ha valorat de manera positiva el paper dels “controladors”, una figura que han incorporat aquest any, per evitar el consum d’alcohol entre els menors i que segons la regidora ha fet un paper “discret”, però ha servit per alertar d’un possible incident.

Des de la regidoria han felicitat a les entitats, les AMPA i escoles així com a tots els participants que van sortir a la rua. També han destacat “la coordinació i la bona feina realitzada per la Policia, Protecció Civil, Comissió de Festes i Jurat que van fer possible que l’acte transcorregués de forma excel·lent”.


La relació dels premis del concurs de comparses ha augmentat


Els premis van ser ben acollits i el jurat va ser unànime a l’hora de les adjudicacions.

De cara a l’any que ve la regidoria espera poder ampliar la dotació del concurs de Carnaval que ja és un referent a la comarca. La relació dels quatre quarts premis, dotats amb 100 € cadascun, es va lliurar amb la col·laboració dels patrocinadors que han fet possible aquestes aportacions econòmiques.

 • PRIMER PREMI dotat amb 400€, per a la comparsa de Camp del Rei “Les nenes ja no volen ser princeses” entregat per l’alcaldessa Noemí Trucharte.
 • PRIMER PREMI La Xispa dotat amb 400€, per a la comparsa jove Disco-Azteca (grup d’amics) entregat per integrants de La Xispa.
 • SEGON PREMI patrocinat per ACÚSTIC ANOIA dotat amb 200€, per #Farts de fantasmes de l’Ampa Joan Maragall, entregat per la Regidora de Cultura Imma González.
 • QUATRE TERCERS PREMIS:
  • Premi patrocinat per Zafiro Tours dotat amb 100€ per a la comparsa “Els Indis de la Pau” entregat per Jeni Bordera i Javier Bordera (propietaris del negoci).
  • Premi patrocinat per Obras Algar dotat amb 100€, per la comparsa Equipo Saurus (Grup d’amics) entregat pel Jurat (Jordi Pérez, Laura Pavón, Adrián (hereu) i Pepi (Comissió de Festes).
  • Premi patrocinat per Gràfiques Vilanova dotat amb un val de 100€ en productes gràfics, per a la comparsa “Un mon màgic” (grup d’amics) entregat per Manolo Cano en nom de Gràfiques Vilanova.
  • Premi patrocinat per Supermercats Sebastián dotat amb un val de 100€ en productes en els seus establiments, per a la comparsa “Els pirates Cabrera” entregat per Queta i Ceci (Comissió de Festes).
 • PREMI  A LA COMPARSA MÉS CRÍTICA, dotat amb 75€ a la comparsa “Vilanova Ciudad de Vacaciones”, entregat per Toni i Pepi (Comissió de Festes).
 • PREMI A LA MILLOR COMPARSA PETITA, dotat amb 100€ per a la comparsa “Los Q” entregat per Ana i Jéssica (del Departament de Cultura).
 • PREMI A LA MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL ADULTS dotat amb 50€ per a la comparsa “Hippies” entregat pel Jurat (Jordi Pérez, Laura Pavón, Adrián (hereu) i Pepi (Comissió de Festes).
 • PREMI A LA MILLOR DISFRESSA INDIVIDUAL JOVES dotat amb 100€ per a la comparsa “Circ Capicapó” entregat per integrants de La Xispa.

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by