El cicle de trobades ‘Créixer en família’ s’endarrereix una setmana per donar més marge a la inscripció

05 Nov 2018
Creixer en familia 18-19 POSTER A4-DEF-v11

Serveis Personals de Vilanova del Camí proposa aquesta tardor un nou cicle de xerrades “Créixer en família”, un espai que permet reflexionar i intercanviar vivències sobre l’educació dels fills, guiats per persones professionals i expertes. Les sessions havien de començar aquest dilluns, però s’han ajornat fins la setmana que ve per tal de donar una mica més de marge a fer les inscripcions

En total s’han organitzat sis sessions que es repartiran en sis dilluns consecutius a les diferents escoles vilanovines. Per inscriure’s a les trobades només cal adreçar-se a les mateixes escoles o bé trucar per telèfon al Centre Obert i Ludoteca El Cireret, al 93 805 44 22 (extensió 125 i 126).El termini s’ha allargat fins aquest divendres 9 de novembre.

Tot i que són trobades obertes i gratuïtes, aquest cicle s’adreça, concretament, a pares i mares amb infants de 3 a 6 anys. Les sessions s’han programat en horari escolar de tarda, de tal manera que les famílies puguin aprofitar l’hora lectiva per participar en aquestes trobades, de 3 a 5 de la tarda.

La primera es farà d’avui en vuit, el dilluns 12 de novembre, a l’Escola Pompeu Fabra. Amb el títol “T’estimo tal com ets?”, tractarà sobre com reforçar l’autoestima dels petits i l’afecte com a element clau del benestar dels infants.

La segona sessió també es farà al Pompeu Fabra. Amb el títol “Ho hem provat tot, però no em fa cas”, tractarà sobre com reforçar l’autonomia i la iniciativa, però a partir d’uns límits clars.

La tercera i quarta sessió es faran al Marta Mata, amb la participació i la responsabilitat dels infants, d’una banda, (“Vols dir que ja està endreçat?”) i els models i rols respecte al gènere, per altra (“Als nens els cotxes i a les nenes les nines?”).

Les dues darreres sessions, es faran al Joan Maragall; la primera sobre el valor i l’aprenentatge amb el joc (“Jugar serveix? Aprenem jugant?”) i la segona i última del cicle sobre el tema que triïn les famílies.

El programa està finançat per la Generalitat de Catalunya des del departament de Benestar Social i Família. A la seva web també ofereix un espai de suport en línia amb recursos per aplicar en l’educació dels fills i filles.

www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia/creixerenfamilia

L’objectiu és aprendre plegats, adults i infants, tot gaudint de la criança i la parentalitat.