El Club de Lectura s’endinsa en ‘La vida invisible de l’Eurídice Gusmão’

22 Mai 2019
Club de lectura biblioteca Vida Invisible mai19

El Club de Lectura de la Biblioteca vilanovina es reunirà el mes de juny per comentar la lectura de La vida invisible de l’Eurídice Gusmão, la novel·la debut de la nova promesa de les lletres brasileres, Marta Batalha. La doble sessió de trobades del club vilanoví, a triar pels participants, serà el dia 7 de juny, a dos quarts de 4 i a dos quarts de 8 del vespre. Les moderarà la bibliotecària Teresa Mas

La vida invisible de l’Eurídice Gusmão és una divertida novel·la sobre dues germanes carioques, Eurídice i Guida, que van prendre camins molt diferents. Mentre Guida s’escapa de casa per a viure el seu amor amb un prestigiós doctor que acabarà abandonant-la, Eurídice, en canvi, fa el que s’espera d’ella: ser una bona esposa, mestressa de casa i mare. En realitat cap de les dues és feliç amb la seva elecció, i haurà de passar molt de temps fins que s’adonin que la felicitat que anhelen està amagada en els llocs més inesperats.

La novel·la se situa des de finals del segle XIX a mitjans dels XX, en un Brasil que entoma la modernitat amb dificultats, on la tafaneria funciona com a tot arreu i esdevé una sortida més per al món femení condicionat per tantes limitacions.

Martha Batalha és una jove periodista amb vinculacions amb el món editorial. Aquesta és la seva primera novel·la. Segons la crítica, malgrat ser una primera obra s’hi percep al darrera ofici, lectura i grapa.