El Dia Mundial del Consumidor fa campanya sobre les clàusules terra

15 Mar 2017

L’Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona ha triat el tema de les clàusules terra per commemorar de manera unitària el Dia Mundial del Consumidor que es celebra avui, 15 de març


Han iniciat una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part que es veurà reforçada amb xerrades informatives. A Vilanova del Camí està programada pel dijous 20 d’abril.

L’Ajuntament i Diputació de Barcelona conviden les persones afectades per la problemàtica de les clàusules terra en contractes hipotecaris a assessorar-se sobre el procediment de reclamació per les quantitats cobrades indegudament per les entitats bancàries.

A finals de gener va entrar en vigor el Real Decret Llei 1/2017, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, limitat en el temps, voluntari i gratuït per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports.

Les xerrades informatives d’aquesta campanya van començar a l’Anoia el passat dissabte a Piera i a Capellades. La pròxima és divendres 24 de març, a les 7 de la tarda a Calaf; el 27 de març, a les 6 de la tarda, al Centre Tecnològic de Masquefa, i el 19 d’abril a Santa Margarida de Montbui, a les 6 de la tarda a Mont Àgora. L’endemà, dia 20 d’abril, a les 7 de la tarda es farà la xerrada a Vilanova del Camí, al Centre Cívic al barri de La Pau.


Visita de l’UMIC, aquest divendres


D’altra banda, avui Dia Mundial del Consumidor és un dia indicat per recordar que aquesta setmana tindrà lloc una nova visita de la Unitat Mòbil de Consum de la Diputació de Barcelona al nostre municipi. Els tècnics de la Diputació atendran el veïnat  de dos quarts d’11 a la 1 del migdia,  a la plaça del Mercat. Atendran els dubtes sobre consum i els podran assessorar en allò que requereixin en aquesta matèria. Recordem que és un servei gratuït i personalitzat.

Clausules terra cartell web2