El festival benèfic Juani Cruz va aconseguir recaptar prop de 2.000 € per a la lluita contra el càncer

27 Nov 2018
festival flamenc juani cruz-nov18

Artístic va celebrar el passat 17 de novembre el Festival flamenc benèfic en memòria de Juani Cruz. Era la cinquena edició d’aquest festival benèfic i va aconseguir omplir de nou Can Papasseit per lluitar contra el càncer. Entre la recaptació de taquilla, els donatius i la venda de productes de marxandatge, l’entitat va recollir 1.946 €

Ens vam llevar amb ressaca d’emocions”, assegura Rosalba Sánchez, utilitzant una expressió de la Sonia, la filla de Juani Cruz, una lluitadora nata i optimista per naturalesa que ha deixat empremta a Artístic i a Vilanova del Camí.

El festival va aplegar a l’escenari moltes persones que van omplir de festa i alegria una sala plena a vessar. Totes elles, des dels ballarins, cantants, el guitarra Javier Gavara o els tècnics de so de Ràdio Sala, van actuar desinteressadament per posar en valor la lluita de tantes persones que s’enfronten diàriament a un càncer.

Tot i així explica José Maria Escalante, l’espectacle ha evolucionat i ja no és un drama com en les primeres edicions. Aquest any, al memorial es va respirar festa, alegria i ànims de superació.

L’espectacle benèfic en memòria de Juani Cruz fa cinc anys que es celebra. Van ser els dos néts de Cruz qui van llançar la idea i l’acte ja s’ha fet imprescindible a l’agenda d’Artístic. Aquest festival es fa cada any en benefici d’una entitat vinculada a la investigació o la lluita contra la malaltia oncològica. Rosalba Sánchez i José Mari Escalante expliquen que sovint, les entitats a les que ajuden com la Casa dels Xuklis o Sant Joan de Déu… depenen en un 60 o 70% de les ajudes externes per poder finançar els projectes d’investigació. Un fet que, diuen, els ha ajudat a prendre consciència sobre la importància de col·laborar i contribuir en la mesura del possible.

Aquest any el beneficiari serà Sant Joan de Déu que utilitzarà aquests fons per seguir investigant el càncer infantil.