El grup de voluntàries de les Polseres Candela teixeix lligams de complicitat i solidaritat | ÀUDIO

27 Jun 2019

A Vilanova del Camí fa temps que hem descobert que les Polseres Candeles estan vinculades a la generositat. Des de fa un any, a més, ens ho recorda el Grupo Candelero Òdena Igualada que ara també té nom propi: Cristian. Carmen Robles i Rosa Prat estan al capdavant d’una colla de persones voluntàries que col·labora amb aquest projecte de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Polseres Candela Anoia-1

El tàndem es va crear ara fa un any, a partir de la festa solidària que va organitzar la família Marín González a Vilanova del Camí, com explica Carmen Robles. A partir d’aquell dia es va fer voluntària i va conèixer la Rosa.

Rosa Prat i el seu fill Cristian ja feia temps que elaboraven aquestes Polseres Candela a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Durant anys van lluitar contra el càncer i tot i que el Cristian no va poder superar la malaltia, la Rosa ha trobat motius per tirar endavant, implicant-se en aquest projecte, per continuar fent costat a altres infants que es beneficien de la venda d’aquestes polseres destinada a la investigació del càncer infantil.

La seva elaboració no és només un entreteniment, sinó que també esdevé un espai de calma i serenitat en els moments difícils. A més la satisfacció de teixir lligams de complicitat amb altres persones, compartir el suport mutu i acompanyar als qui més ho necessiten, com explica Carmen Robles, és el més gratificant.

A la conca d’Òdena ja són una quinzena de voluntàries estables, fins i tot algunes octogenàries, les que col·laboren en aquest projecte. Fan tallers tots els dijous de 15:30 a 18:30 h a l’antic consultori mèdic d’Òdena i també cada dimarts, a partir de les 16h a la cafeteria Racons del Cafè d’Igualada.

Segons afirmen la Carmen i la Rosa, en només 6 mesos han aconseguit 20.500€. Les dues últimes aportacions les han fet possibles a la festa de fi de curs de l’Escola Joan Maragall, el passat divendres. Amb la col·laboració d’un grup de mares i pares an elaborar les polseres algunes setmanes abans i van aconseguir recaptar uns 654 € el dia de la festa. A més a més, a Fàtima també van fer 472€.

I no tot són els diners, com remarca Rosa Prat, sinó les reaccions inesperades i significatives que venen a sumar de manera molt enriquidora i fins i tot fent persones sòcies que es comprometen a aportacions periòdiques.

També assenyalen la col·laboració del músic David Polo que aporta un 5% dels beneficis del seu darrer treball “Agujetas en el alma” a Polseres Candela.

El dia 13 de juliol amb el restaurant 7 Llunes tenen previst un bingo solidari a Viu B 2 d’Igualada.

Davant qualsevol dubte respecte la confiança d’algú que vengui Polseres Candela, Carmen Robles, afirma que només cal trucar a l’Hospital i informar-se de qui és representant oficial d’aquesta associació. També faciliten un telèfon de contacte del grup anoienc: 663 47 43 21.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by