El Molinet i La Baldufa acompanyen les famílies en les primeres passes escolars de cara al nou curs |ÀUDIO|

12 Abr 2018


Les llars d’infants públiques de Vilanova del Camí faran jornada de portes obertes el diumenge 22 d’abril. El Molinet i La Baldufa esperen poder donar novament servei a les famílies vilanovines i respondre amb una oferta suficient de places en l’etapa de 0 a 3 anys de cara al nou curs 2018-2019. Del dia 2 al 11 de maig tindrà lloc la preinscripció escolar en aquestes dues llars municipals. Cal subratllar que és important formalitzar la sol·licitud al centre de preferència


Marat Comas i Cristina Segura abr18 est-v11

La preinscripció escolar és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre públic i també quan es vol canviar de centre. Aquest divendres, 13 d’abril s’obre la preinscripció escolar de cara al curs 2018-2019 per als ensenyaments obligatoris -es podrà fer fins el dia 24 d’abril. És per això que prèviament les tres escoles de primària i l’institut vilanoví han fet les jornades de portes obertes.

El mateix passa amb les llars, tot i que en aquest cas el període de preinscripció acostuma a ser el maig i les jornades de portes obertes es programen el mes d’abril. A Vilanova del Camí les dues llars d’infants públiques han preparat aquesta matinal d’obertura coincidint amb un diumenge, el dia abans de Sant Jordi. Els centres seran accessibles per a les famílies i el veïnat, en horari d’11 a 13 h del migdia.

Les directores de les llars municipals, Cristina Segura i Marta Comas, explicaven a La Carmanyola de Ràdio Nova que segurament podran cobrir la demanda prevista de cara al nou curs, perquè en els darrers anys la tònica ja no és la de les llistes d’espera de fa dotze anys quan es va obrir El Molinet. Tot i així han notat una lleugera revifada i molt interès entre famílies que estan a punt de ser pares.

A El Molinet, l’oferta prevista, considerant les places que ja estan ocupades, és de 8 places a P0 (nascuts el 2018), 5 places per a la classe de P1 i 23, per a la de P2, mentre que a La Baldufa (amb una estructura més gran) les places disponibles són 16 a P0, 19 a P1 i 22 a P2.

Els equips directius d’ambdós centres són força similars: 6 educadores a cada llar, una directora i una administrativa que comparteixen. La gestió, després de la renovació municipal l’agost de l’any passat, continua en mans de la cooperativa Encís, un aspecte que dona força tranquil·litat a les responsables pedagògiques.

Segura i Comas porten al capdavant respectivament de les dues llars municipals pràcticament des de l’obertura; El Molinet, amb 12 anys de trajectòria al municipi, i La Baldufa, a punt de celebrar el 10è aniversari. Ambdues tenen clar que la funció de les llars en aquesta etapa de 0 a 3 anys és “bàsicament donar suport i acompanyament a les famílies”. És per això que subratllen aspectes com la proximitat, la comunicació i la relació freqüent amb les famílies per resoldre qualsevol dubte.

De fet han establert vincles comunitaris molt importants amb el veïnat i expliquen amb satisfacció que ja han vist créixer una generació de joves que han passat de l’etapa dels bolquers fins a la secundària. Afirmen que la feina que desenvolupen és molt gratificant i es nota que estan disposades a continuar mantenint el llistó afectiu ben alt.

Poster Jornades de Portes Obertes 2018 verd-v11