L’AFADA edita en paper ‘El tresor més gran del món’ per fer més fàcil comprendre l’envelliment als infants |ÀUDIO|

13 Abr 2018


“El tresor més gran del món”, l’obra de teatre de l’AFADA per acostar als infants al món de la vellesa i les demències senils ja té format de conte, en suport de paper. Des de fa dos anys, l’Associació de Famíliars d’Alzheimer i altres demències l’ha vingut representant a les escoles, amb una mena de titelles, i ho continuarà fent, amb la diferència que ara també el podrem explicar i llegir a casa. A les portes de Sant Jordi, han començat a presentar el llibre, editat per l’AFADA amb el suport del Consorci Sociosanitari d’Igualada i la Diputació de Barcelona


AFADA Conte infantil 2-est-v11

La directora de l’Hospital de dia Sant Jordi, Núria Solà, i la treballadora social Menchu Vélez, secretària de l’AFADA i una de les promotores d’aquest projecte, explicaven avui a Ràdio Nova que ha estat un treball col·lectiu que no hauria estat possible sense la col·laboració de l’equip de l’Hospital de dia Sant Jordi i un bon grup de persones voluntàries, com Pere Bartolí o Elena Estrada.

La narració intenta fer un difícil exercici d’empatia amb les persones que pateixen demència i Alzheimer, sobretot intentant que els infants entenguin els motius de la desorientació, la pèrdua de la memòria i la confusió que acompanyen aquestes malalties. Però com subratlla Vélez no es tracta només de fer entendre símptomes o mancances que poden marcar l’envelliment i certes malalties, sinó també de posar el focus d’atenció “en la vàlua i en les capacitats vives que tenen les persones grans”.

Amb tapes dures i il·lustrat amb les fotografies dels titelles o ninos protagonistes, el llibre es podrà adquirir, aquest Sant Jordi, a la paradeta que l’AFADA posarà a la Rambla. Una princesa, un cavaller i un drac són els tres personatges d’aquesta història que no té gaire a veure amb la popular llegenda, però molt amb la identitat de Sant Jordi, si més no per l’equip de professionals que l’ha creat. El text, la imatge i l’edició han anat a càrrec de Marta Hermida, Dolors Revelles, Núria Solà, Maria José Soto i Menchu Vélez. Però en el projecte hi ha col·laborat també: Jaume Armenteras, Mercè Badal, Pere Bartolí, Elena Estrada, Cristina Mateos, Raquel Pérez, Maria Àngels Prat, Maria Rosa Riera, Iolanda Rubio, Teresa Trisquell, Joana Varea i Lorena Venteo.


Les dietes saludables centraran la xerrada de l’últim dijous del mes d’abril


I d’altra banda, uns dies després de Sant Jordi, dijous 26 d’abril l’AFADA té prevista una nova xerrada, coincidint amb l’últim dijous de mes. En aquesta ocasió parlaran de dietes saludables i adaptades a diferents patologies, de la mà de la infermera geriàtrica, Ángeles Bertrán, a la seu de l’AFADA, al Centre Cívic Montserrat. Començarà a les 6 de la tarda i està oberta a tothom.