El Ple frena la urbanització del carrer Joan Miró però aprova l’establiment del servei d’allotjament temporal d’urgències | VÍDEO

12 Mar 2019

El Ple de Vilanova del Camí va celebrar aquest dilluns una sessió ordinària que es va allargar més de quatre hores. Va ser una sessió força tensa, plena de retrets i avisos constants de l’alcaldessa demanant respecte d’uns i altres. El fet que el govern estigui en minoria dificulta l’aprovació dels punts de major calat polític

Ple Ordinari 11 mar19 (10)

Seguint la tònica d’altres sessions, en aquest Ple van tornar a quedar-se sobre la taula alguns punts, com l’aprovació de les bases reguladores de les subvencions per a la creació de llocs de treball per parts d’empreses, per a la creació de noves activitats econòmiques i per impulsar la reforma i l’ampliació dels establiments comercials. El punt ja havia quedat sobre la taula en el ple de gener quan els grups de l’oposició van demanar al regidor de Promoció Econòmica mantenir l’import de les subvencions amb 5.000 € i no amb 3.000 com proposaven des de l’àrea.

Aquest dilluns es va tornar a posar la pausa al punt quan la regidora no adscrita Meritxell Humbert va demanar la rectificació d’un dels acords perquè incloïa un error en el nom del document que s’exigeix a les empreses que demanen aquestes ajudes.

La urbanització del carrer Joan Miró no va superar el tràmit plenari

El debat es va polaritzar en el punt referent a la urbanització del carrer Joan Miró que exigeix la imposició de Contribucions Especials. El carrer, l’únic que queda per asfaltar del municipi té uns 25metres de longitud i afecta únicament a 3 veïns que haurien de satisfer aproximadament el 78% del cost de la urbanització, que és de 63.000 €. El repartiment de les contribucions seria a raó de 9.000 € per un propietari, 13.000 € per al segon i 26.000 € per al tercer. L’ajuntament aportaria amb fons propis, la resta, 13.000 € corresponent al 22% del cost de l’obra.

L’Alcaldessa Noemí Trucharte va explicar al Ple que havia mantingut reunions amb tots els propietaris i que estaven d’acord amb la urbanització del carrer, però els grups de l’oposició van mostrar el seu desacord amb la imposició de les contribucions especials i van demanar al govern que busqui altres fonts de finançament, via subvencions, per reduir l’import que han de satisfer els veïns.

El més crític amb el tema va ser el regidor convergent Jordi Barón que va qualificar la imposició de contribucions com “desproporcionades, desmesurades, injustes i insolidàries”. Barón va assegurar que era una proposta molt agosarada i va retreure al govern –“ara en minoria- que no hagi fet l’esforç d’intentar aprovar el pressupost del 2019 i introduir-ho com a inversió”

La regidora no adscrita Meritxell Humbert va assegurar tenir molts recels amb el suposat consens dels veïns, va dir, abans de posar-se a la seva disposició per si volien presentar al·legacions al projecte.

Per contra, Imma González, portaveu de DECIDE, va mostrar tot el seu suport al projecte “molt necessari per al municipi ja que afecta una via força transitada”. Sobre les contribucions especials González va assegurar que s’apliquen com en altres ocasions.

Aquesta urbanització, va dir González era una condició que el nostre grup va fer per formalitzar la moció de censura. Una afirmació que el portaveu de VV, Juan Manuel Cividanes, va córrer a desmentir tot recordant-li a la regidora que aquesta era una petició incorporada a petició de VV. Cividanes va demanar a l’alcaldessa explicacions sobre l’import del projecte que havia augmentat en 5.000 euros des de novembre de 2018. L’alcaldessa va explicar que era l’import dels honoraris tècnics.

Vanesa González, portaveu de V365, va començar acusant l’alcaldessa “d’abús de poder” en al·lusió als avisos reiterats de Trucharte davant els suposats riures i comentaris metre es desenvolupen les intervencions.

Vanesa González va lamentar que “tingui fixació obsessiva amb mi i que m’estigui observant durant tot el Ple”.

Pel que fa al debat sobre la urbanització del carrer Joan Miró, la portaveu de V365 va manifestar el seu desacord amb la imposició de contribucions especials i va criticar durament la regidora Imma González per insinuar que “només un dels res veïns és de Vilanova del Camí, un fet, va dir Vanesa González que no justifica aquetes contribucions”.

El punt no va prosperar ja que només va comptar amb els vots favorables del govern. V365, ERC, CiU i VV van votar-hi en contra i la regidora no adscrita Meritxell Humbert s’hi va abstenir.

Ple Ordinari 11 mar19 (1)

Govern i oposició es posen d’acord per a l’establiment del servei d’allotjament temporal d’urgències

Fa un parell d’anys la família Peronella va cedir un pis a l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb la única condició que s’utilitzés per a cassos d’emergència social. Durant aquest temps, des de l’ajuntament s’han fet els tràmits legals per reconèixer la propietat de l’immoble i s’ha adequat per fer-lo habitable. També s’ha redactat un reglament i s’han establert la taxa per al seu ús. La utilització del allotjament d’emergència es coordinarà des dels Serveis Socials i segons el reglament es podrà fer ús de l’immoble durant sis mesos prorrogables a sis més. La taxa municipal podrà ser bonificable, previ informe tècnic dels Serveis Personals.

Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de PSC, VA, DECIDE i ERC i les abstencions de V365, VV, CiU i la regidora Txell Humbert.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by