El Ple vilanoví condemna el terrorisme

12 Nov 2013

CRÒNICA DEL PLE – 11 DE NOVEMBRE 2013

Abans dels precs i preguntes va tenir lloc el debat de dues mocions. La primera,  presentada per Sergi Balcells de PxC era una condemna al terrorisme d’ETA i en record a les seves víctimes. L’acord de Ple també contempla l’adhesió de l’Ajuntament al Dia Internacional en record de les víctimes del terrorisme que se celebra cada 19 d’agost i al Dia Europeu en Record de les Víctimes del Terrorisme que es commemora cada 11 de març.

La moció també impulsa el record a les víctimes d’organitzacions terroristes a les quals es proposa dedicar un espai de la ciutat  que cristal·litzi aquest esperit d’homenatge.

La moció va comptar amb un ampli suport, però va acabar en un enfrontament entre el regidor de Plataforma, Sergi Balcells i la regidora d’Iniciativa, Francina Gabarró qui va denunciar la “violència” que Plataforma infringeix a alguns regidors d’Iniciativa. Francina va fer al·lusió a un article publicat a la premsa local en què el secretari de la formació, Robert Hernando, insultava a la regidora vilanovina i també va explicar que alguns companys de partit es veien obligats a tenir escorta.

Ple Ordinari 11n13 (5)

La disputa va acabar en un dur enfrontament: Francina Gabarró va qualificar Balcells de franquista i Balcells es va referir a Gabarró com a terrorista.

Tot i així, i sotmesa a votació, la moció es va aprovar amb els vots a favor de PxC, VA, IPV, CIU i PP; en contra d’ICV i les abstencions del PSC, ERC i la regidora Marta Trullols.