El ‘Protocol davant les violències sexuals en espais festius’ veu la llum en el marc del 25N

26 Nov 2018
presentacio protocol violencia MICOD nov18 (2)

Òdena ha acollit aquest diumenge l’acte central del 25N, el Dia Internacional per l’eliminació de les violències masclistes, organitzat pels municipis de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). L’agenda de la MICOD també va incloure divendres la presentació del Protocol davant les violències sexuals en espais festius, elaborat amb la complicitat de tots els municipis

En el darrer any s’ha treballat des de l’Àrea d’Igualtat de la MICOD i els diferents ajuntaments de la conca, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Observatori Noct@mbules aquest protocol, un document que neix com una eina per prevenir i donar resposta a les agressions que es donen en els espais de festa, així com per atendre les dones que les puguin patir i també les persones LGTBI.

El protocol va ser aprovat per unanimitat en el darrer ple municipal vilanoví i divendres la regidora d’Igualtat vilanovina Sílvia Cáceres va assistir a la presentació d’aquest acte. Durant la seva intervenció, Cáceres, va destacar “el treball conjunt per aconseguir espais segurs i de llibertat, on puguin gaudir tant homes com dones”. “Queda encara molta feina per fer, va dir Cáceres, però aquest protocol és un bon inici i una oportunitat excel·lent per tornar a convidar a la població a reflexionar i a prendre consciència sobre les violències sexuals i la necessitat de treballar plegades per eradicar-les”.

Diumenge, el programa del 25N coordinat per la MICOD es va encetar a les cinc de la tarda amb una sessió de contes al Teatre Centre Unió Agrícola d’Òdena. Tot seguit es va fer la concentració i lectura del Manifest que va anar a càrrec de les regidores d’Igualtat d’Igualada, Òdena i Vilanova del Camí, Carme Riera, Vanessa Massons i Sílvia Cáceres, respectivament.

L’acte es va acabar amb la projecció de la pel·lícula Todas las mulleres que coñezo, sobre violències masclistes, integrada en la Mostra Internacional de Films de Dones.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by