Fins a disset rapsodes van participar la tarda de Sant Jordi en el recital poètic que organitza la Unión Cultural Extremenya Anoia. Poesia amb arrels extremenyes, fins i tot en castúo, però també pròpiament vilanovina, en castellà i català, de collita pròpia dels participants o de personalitats locals com mossèn Borràs; també versos eterns com els d’Antonio Machado o Montserrat Abelló, i enguany fins i tot, rimes infantils d’Enric Larreula amb un debutant de només 7 anys. Tot plegat en una vetllada que es va allargar gairebé dues hores i que va acabar amb un berenar sopar amb productes extremenys que també eren per fer un poema
El president de l’entitat, Paco Nevado es mostrava molt satisfet al final de l’acte per la bona acollida que any rere any té. Tot i que s’emmarca en una tarda que també convida a sortir a passejar o celebrar al carrer, el centre aposta per mantenir el recital en aquesta data, perquè li dona un segell molt particular, el fa únic, i si no coincidís amb la diada de Sant Jordi, no seria el mateix.
En aquesta edició, van anar agafant el relleu en la lectura o recitació poètica: Amparo Bravo, Antonia Cruz, Manuel Suero, Melchora Calleja, Roge Cerezo, Ángel Peñaranda, Jaume Orpí, Antoni Miranda, Núria Fàbregas, Eusebia Fanega, Narcís Biernés, José Niso, Benito Claver, Tomás Berzosa, Mercè Marimón, Mireia Rubio i el més jove de tots, Nèstor Sánchez, un dels debutants, però no l’únic d’aquest certament 2018 que ha incorporat noves veus i també històries i moments emocionants, tant pel sentiment i passió en la lectura d’alguns textos com pels motius de participació.
De cara a l’any vinent, l’entitat celebra el 25è aniversari i serà tot un repte fer encara més gran aquest certamen i qui sap si l’aposta no passa ara, com reconeix Nevado, “per obrir-lo precisament als més joves per tal de garantir la continuïtat i per animar-los a descobrir el plaer de la poesia”.