El sector industrial de Can Parera a Castellolí acollirà dues noves inversions que crearan uns 300 llocs de treball directes

18 Des 2018
mancomunitat inversions Anoia (2)

El sector industrial de Can Parera de Castellolí acollirà dues noves empreses: FRIME Barcelona, del sector alimentari i ENGIND, SL, un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials.

Entre ambdues han adquirit 45.000m2 de sòl industrial urbanitzat i, quan estiguin en funcionament, donaran feina a prop de 300 persones de manera directa. Això ha estat possible gràcies a la suma d’esforços dels 7 alcaldes de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena

FRIME Barcelona, és una empresa del sector alimentari, que invertirà més de 20 milions d’euros en les noves instal·lacions i donarà feina a més de 250 persones. Els terrenys que ha adquirit FRIME sumen una superfície total de 41.575,50 m2  i un preu final de més de 3 milions d’euros. La companyia, primera empresa catalana en exportació de peix, hi construirà la planta de producció amb més capacitat de Catalunya, on es donarà feina a més de 250 persones.

L’INCASÒL ha venut també recentment 8 parcel·les més a ENGIND, un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials, amb seu a Vilafranca del Penedès, exhaurint gairebé els terrenys disponibles en aquest sector.

A ENGIND, SL, desenvolupen els seus projectes amb metodologia BIM (Building Information Modeling), acostant el projecte al promotor-client per mitjà d’un model digital en 3D.

mancomunitat inversions Anoia (1)

Més inversió per a l’Anoia

Aquestes dues inversions són fruit de mesos de treball, de cooperació i de suma d’esforços entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellolí i l’Oficina de captació d’inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; l’alcalde de Castellolí, Joan Serra; el president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el director de l’INCASÒL, Albert Civit, han presentat les empreses que s’instal·laran en el sector de Can Parera.

El conseller Calvet ha posat en valor el treball mancomunat per atreure noves inversions a Can Parera i el fet que “les administracions hem anat flexibilitzant les condicions territorials per adaptar-nos a les demandes” actuals.

La consellera Chacón ha destacat que aquestes noves inversions “evidencien l’aposta de Catalunya per una economia productiva que genera llocs de treball, coneixement i innovació”, i ha posat la comarca de l’Anoia com a exemple, ja que és “la segona més industrial de la província”. La consellera també ha posat en valor l’oferta de sòl industrial del país: “Tenim més de 1.400 polígons industrials, segons el cens de polígons d’activitat econòmica de Catalunya, i són un instrument clau per facilitar l’atracció d’inversions”.