Els Reis d’Orient arribaran a Vilanova del Camí amb carrosses noves

19 Des 2013

Cavalcada Reis arxiuL’Agrupació Cultural i Recreativa  de Vilanova del Camí farà realitat l’aspiració d’estrenar carrosses noves durant la propera Cavalcada de Reis. Ha estat un llarg camí que van començar fa prop de dos anys i en el qual ha col·laborat l’Ajuntament, les entitats vilanovines i la ciutadania.

Imma Gumà, de l’Agrupació Cultural i Recreativa expressava, aquest matí, a La Carmanyola que el canvi de carrosses no havia estat un caprici de l’entitat, sinó que responia sobretot a temes de seguretat. Gumà ha explicat que les bases de les carrosses, fetes de fusta, estaven molt malmeses ja que durant uns anys, les carrosses es van guardar a l’ intempèrie. D’altra banda, la instal·lació elèctrica dels vehicles, que ja compten amb més de 20 anys, no complia la normativa vigent.

Per tot plegat, els responsables de l’entitat van apostar per fer noves les tres carrosses. Un projecte costós amb un pressupost que supera, segons afirma Imma Gumà, els 30.000 euros.

Amb l’objectiu d’anar recaptant diners que els ajudessin a sufragar aquestes despeses, des de l’entitat han organitzat diferents activitats populars com les botifarrades, els mercats d’oportunitats, teatre… A les quals han afegit altres iniciatives com l’euro per carta o la figura del soci protector.

La col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha estat molt important ja que en els darrers tres anys ha aportat 9.000 euros.

Tot i així, Gumà explicava a La Carmanyola que encara queda una part molt important de la despesa per pagar i que alguns membres de la Junta han hagut de subscriure una hipoteca per fer-ne front.

Per això demanen novament la col·laboració de la ciutadania que pot fer una aportació voluntària al compte de l’Agrupació o pot fer-se soci protector.

Tot i que ja sabem que es guarda en el més rigorós secret i que fins el dia de la cavalcada no es podran veure les carrosses, Imma Gumà ens ha avançat que seran més modernes que les actuals però destil·laran un cert aire clàssic.

Recordem que dins l’agenda de Nadal, l’Agrupació Cultural i Recreativa és la responsable d’actes com l’arribada del Patge Makalí al Saló de la Infància de Vilanova del Camí. L’emissari reial arribarà el 28 de desembre, a dos quarts de set de la tarda. L’entrada al Saló serà gratuïta.

D’altra banda, el primer de gener,  es farà la recollida de la carta per a Ses Majestats. L’acte es farà d’onze a dues, a Can Papasseit, i l’entrada costa un euro per infant. Les famílies que disposin de carnet de soci protector, no hauran de pagar.

I per últim, el dia 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient, aniran a la Residència AMMA, on visitaran els residents i els portaran alguns obsequis. Després, cap a dos quarts de set de la tarda, sortiran en cavalcada pels carrers de Vilanova.

Enguany el recorregut comença al carrer St. Lluís i continua pel carrer Lleida,  Verge de Montserrat, Sta. Llúcia, i la plaça del Mercat  on es farà la recepció oficial que en cas de pluja es farà a Can Papasseit. Aquest any, la recepció anirà a càrrec d’un grup de nens i nenes del municipi.

La Cavalcada seguirà pel carrer Major, plaça Major, dels Miquelets, carrer de la Font, Migdia, de les Quadres i d’en Josep Tarradellas, per acabar al passeig de la Indústria.

Des de l’Agrupació Cultural i Recreativa recorden que no està permès aparcar i circular amb vehicles durant tot el recorregut de la cavalcada.